Служба МНС інформує:

24.07.2014
932
0

Збережемо

майбутній врожай

Державний нагляд у сфері техногенної та пожежної безпеки в м. Дзержинську  нагадує основні правила пожежної безпеки!

З початку достигання хлібів необхідно цілодобово охороняти поля, а біля хлібних масивів встановити знаки про заборону паління й використання відкритого вогню.

Перед дозріванням колосових (у період воскової зрілості) хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових масивів, степовій смузі, автомобільним шляхам і залізницям повинні бути обкошені (зі збиранням скошеного) і оборані смугою не менше 4 м завширшки.

У період воскової стиглості збіжжя перед косовицею хлібні масиви необхідно розбити на ділянки площею не більше 50 га. Між ділянками варто робити прокоси не менше 8 м завширшки. Скошений хліб із прокосів треба негайно зібрати. У серединці прокосів робиться проорана смуга не менше 4 м завширшки.

До початку збирання врожаю вся збиральна техніка, агрегати та автомобілі повинні мати відрегульовані системи живлення, змащення, охолодження, запалювання, а також бути оснащені справними іскрогасниками, обладнані первинними засобами пожежогасіння (комбайни і трактори - двома вогнегасниками, двома штиковими лопатами, двома мітлами).

Безпосередньо на хлібному масиві площею понад 25 га, з якого збирається врожай, необхідно мати напоготові трактор з плугом на випадок пожежі.

22 державний пожежно-рятувальний загін  ГУ ДСНС  України в Донецькій області звертається не тільки до працівників сільгосподарської галузі, а й до всіх громадян бути вкрай обережними з вогнем та пожежонебезпечними предметами, мандруючи на автомобілі чи пішки повз хлібних ланів.

 

Як діяти при пожежі

Шановні мешканці житлових будинків та квартир!

Із загальної кількості пожеж, які виникають в Донецькій області щороку, більше 80 % трапляються в житлових будинках та квартирах, в більшості випадків з вини людей, які в них мешкають. Нерідко жертвами вогню становляться самі винуватці пожеж, їх сусіди, діти. В 2013 році на пожежах загинуло 255 людей, в тому числі 3 дітей.

Основними причинами виникнення пожеж є: непогашені недопалки, покладені мимо попільниці, або ті, що випали з рук заснулої на ліжку людини, що перебувала в нетверезому стані або недопалки, недбало кинуті з балкону, свічки, включені електричні обі­грівачі, електроплити, залишені без нагляду, несправна електропроводка, яка просто не витримала навантаження електроприладів, пустощі дітей з вогнем, залишених без догляду, порушення правил при експлуатації пічного опалення, влаштуванні та експлуатації побутових газових приладів та газових балонів на скрапленому газі.

Пожежу легше запобігти, ніж потушити, але ще важливо правильно діяти при виникненні пожежі, а саме:

у разі виявлення пожежі (ознак горіння) кожний громадянин зобов’язаний:

- негайно повідомити про це пожежну охорону по телефону 101. При цьому необхідно назвати адресу об’єкта, вказати кількість поверхів будівлі, місце виникнення пожежі, обстановку на пожежі, наявність людей, а також повідомити своє прізвище;

- для передавання повідомлень про пожежі слід також використовувати переговорні пристрої ліфтів у житлових будинках на диспетчерські пункти;

- вжити (за можливістю) заходів до евакуації людей, га­сі­ння (локалізації) пожежі та збереження матеріальних цінностей;

- у разі необхідності викликати інші аварійно-рятувальні служби (медичну по телефону 103, газорятувальну по телефону 104 тощо).

Дотримуючись елементарних правил пожежної безпеки, ваше життя і здоров’я буде в безпеці.

22-й Державний пожежно-рятувальний загін Головного управління ДСНС України у Донецькій області.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама