Спілкування виявилося корисним

04.02.2014
784
0

Спілкування виявилося корисним

Діяльність кримінально-виконавчої інспекції, як органу виконання покарань, тісно пов’язана із взаємодією з іншими державними формуваннями, особливо з органами внутрішніх справ. Так, співробітники інспекції у своїй діяльності пос-тійно підтримують зв’язок з дільничними інспекторами міліції, слідчими органами, оперуповноваженими відділу кримінальної міліції у справах дітей за для всебічного контролю за поведінкою засуджених. Щодо останнього можна зазначити, що необхідність взаємодії з ними випливає з того, що на обліку КВІ перебуває десять  неповнолітніх осіб, які у наслідок свого юного віку потребують комплексного контролю та нагляду зі сторони відпо-відних державних органів.

25 січня  відповідно до плану спільних дій співробітниками  кримінально-виконавчої інспекції м. Дзержинська та сектору кримінальної міліції у справах дітей у актовій залі Дзержинського МВ ГУМВС України була організована та проведена чергова робоча зустріч, метою якої було здійснення профілактичної роботи із неповнолітніми, що за вчинення кримінальних правопорушень перебувають на обліку інспекції. Також на зустріч був запрошений співробітник відділу соціально-виховної та психологічної роботи Дзержинської виправної колонії № 2.

У ході зустрічі обговорювалися актуальні питання, які виникають під час відбування неповно-літніми злочинцями кримінальних покарань, а саме: обговорювався їх правовий статус, що включає в себе відповідний об’єм прав та обов’язків, основні випадки порушення неповнолітніми порядку і умов відбування покарання та відповідальність за допущення таких порушень. Хлопці із зацікавленістю слухали запропоновану інформацію, ставили багато запитань, на які отримали вичерпні відповіді.  Особливо їх вразила розповідь співробітника колонії про порядок відбування покарання у виді позбавлення волі, оскільки кожен з них розуміє, що перебуваючи на обліку в КВІ, їх шанси потрапити «за грати» значно зросли.

Підсумовуючи вищенаведене, зазначимо, що проведення таких заходів з неповнолітніми має на меті зменшення рівня повторної злочинності серед даної категорії підоблікових осіб та зменшення випадків порушення ними порядку і умов відбування покарань.

Н. Тараненко, В. Сідельніков.

Інспекторський склад Дзержинського МП КВІ. 

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама