Стане добрим уроком

25.03.2014
1074
0

14 березня 2014 року відповідно до плану спільних дій між Дзержинським міським підрозділом кримінально-виконавчої інспекції та центром соціальних служб для сім‘ї, дітей та молоді м. Дзержинська про здійснення профілактичних заходів із молоддю, що за скоєння кримінальних правопорушень були засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, був проведений семінар з метою профорієнтування вищенаведеної категорії підоблікових осіб.

Велика кількість правових досліджень щодо генезису виникнення злочинності взагалі, та повторної зокрема, свідчать про те, що основними причинами  виникнення цього негативного соціального явища є  трудова незайнятість, відсутність культурного дозвілля та негативні особистісні якості певної категорії осіб. Тільки стабільно-позитивне матеріальне становище особи, достатнє для задоволення її основних соціально-побутових потреб, може в деякій мірі гарантувати не скоєння нею злочинів проти власності (крадіжка, пограбування тощо), процент засудження за які найвищий серед осіб,  перебуваючих на обліках кримінально-виконавчих інспекцій.

Відкрила семінар-нараду заступник начальника Микитівського МВ КВІ майор внутрішньої служби Карлова О.А., яка у своїй промові основну увагу приділила доведенню актуальності проведення подібних заходів, визначила основну їх мету. Після цього спеціалісти відділу соціальної роботи ЦСССДМ м. Дзержинська  Лисенко О.А та Могилка В.М. провели профорієнтаційне тестування с особами молодіжного віку, що перебувають на обліку інспекції, на якому було визначено, до яких професій вони більш схильні за своїми якостями. Під час підведення підсумків тестування було з’ясовано, що більшість осіб здобули професію, що відповідає складу їх характеру та  темпераменту, але працевлаштовані з матеріальних  чи інших міркувань, не за фахом. Найбільш жвавий інтерес до подібного заходу виявили підоблікові неповнолітні, що навчаються у випускних класах загальноосвітніх навчальних закладах, адже вибір майбутньої професії для них на даному етапі життя, безперечно, є найважливішим рішенням.

Після тестування інспекторський склад кримінально-виконавчої інспекції довів до відома учасників семінару статистичні данні щодо повторної злочинності неповнолітніх осіб. Так, за звітний період 2013 року 2 підоблікові особи Дзержинського МП КВІ, що не досягли повноліття, в період іспитового строку вчинили повторні злочини, за що були засуджені до покарання у виді позбавлення волі, та на сьогоднішній день знаходяться в установах виконання покарань закритого типу. Обидва навчалися у загальноосвітніх навчальних закладах, але, не задумуючись про негативно-правові наслідки, маючи низький моральний та духовний рівень розвитку, не піддаючись комплексному впливу відповідних державних формувань, допустилися найгрубішої помилки у житті  - знехтували своїм майбутнім. Сподіваємося, що це стане добрим уроком як для них самих, так і для інших.

Підсумовуючи вищенаведене, зазначимо, що проведення  подібних заходів має на меті зменшення рівня повторної злочинності серед відповідної категорії підоблікових осіб та зменшення випадків порушення ними порядку і умов відбування покарань.

Н. Черноусова.

Інспектор Дзержинського МП Микитівського МВ КВІ  УДПтСУ в Дон. обл. лейтенант вн.сл.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама