Сторінками глиняної історії

17.03.2017
1290
0

Проведення заходів з народознавства для дітей та молоді у центральній бібліотеці стало вже традицією. Найбільший інтерес у користувачів викликає виставка-експозиція "Сторінки глиняної історії".

Починається вона рядками великого українського письменника Михайла Стельмаха: "Народ живе красою, вміє не лише створити, а й обезсмертити себе у прекрасному". На виставці, прикрашеній вишитими рушниками, величезна колекція  виробів з глини: національний посуд - миски, горшики, глечики, макітри, кухлі, куманці; українські народні іграшки - коники, птахи, свищики дивують своєю нехитрою мудрістю, цільністю.

Для  популяризації української культури, кращого ознайомлення з народними промислами доповнює виставку народознавча література бібліотеки та глиняні експонати з народного музею історії міста. Директор музею Семенова Н.І. спільно з працівниками бібліотеки  провели для учнів 6-х класів ЗОШ №3 (класні керівники Бикан О.С., Завальнюк Н.Є.)  народознавчий екскурс "Ремесла. Промисли. Заняття. Мистецька спадщина". Діти почули  цікаву розповідь про історію народного мистецтва, познайомились з  традиціями, обрядами  та святами, поширеними в Україні, про народних майстрів, які навчились від своїх батьків, дідусів робити речі побуту такі необхідні, зручні, що радують серце, веселять душу. Наприкінці зустрічі дітям побажали краще знати, вивчати і оберігати старі, але славні народні звичаї.

І. Третяк.
Бібліотекар центральної бібліотеки
ЦБС м. Торецька.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: библиотеки, выставка
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама