СВЯТКУВАННЯ ДНЯ ВИШИВАНКИ У МІСТІ ТОРЕЦЬК

19.05.2018
1331
0

СВЯТКУВАННЯ ДНЯ ВИШИВАНКИ У МІСТІ ТОРЕЦЬК

Традиційно день вишиванки відзначається щороку у третій четвер травня, тож цього року він припав на 17 травня. 

Свято бере початок з ініціативи студентської молоді факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького університету. У 2006 році студенти запропонували один день року присвятити українській вишитій сорочці.

До святкування Дня вишиванки долучились заклади освіти і культури міста Торецьк.

В Донбаському державному коледжі технологій та управління створили експозицію «Український народний одяг», провели акцію «Народжені у вишиванках». 

В Торецькому професійному ліцеї відбулося справжнє свято «День Вишиванки», в якому взяли участь не тільки учні, а й педагогічні працівники. Протягом дня були проведені святкова хода у сквері, де учні продемонстрували різнобарвні візерунки української вишивки; флешмоб «Вдягни вишиванку і розкажи про її культуру»; театралізована постанова «Щасливий, бо в сорочці родився», де учні й педпрацівники талановито показали життя української родини, адже ми повинні знати мамину пісню, яка посіяла в душі дитини зернята добра, знати і не забувати батьківську хату, знати бабусину вишиванку. 

В музичній школі ім. І.Карабиця відбувся святковий концерт, а в Народному музеї та бібліотеці-філії №1 для дітей відбулись лекції-розповіді про вишиванку та її історію.

Учні та вчителі закладів освіти долучилися до Дня вишиванки та провели святкові заходи: декламували вірші, відвідали виставку вишиванок, співали народні пісні, одягли вишиванки в знак єдності.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: святкування, день вишиванки
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама