Свято спорту, дружби та добра

04.10.2011
2188
0

Начебто тільки вчора перший дзвоник закликав до навчання учнів загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 9 Дзержинської міської ради, а вже пролетіло багато тижнів навчання. Швидко плине час, коли і навчання, і дозвілля дітей захоплює, цікавить. Найбільше учні  полюбляють фізичну культуру. Ігри та змагання, веселі старти та навіть звичайні уроки для вихованців школи  – як свято, як частинка життя, як спосіб існування. Тому щороку в школі проводиться Олімпійський тиждень. Мета заходу – це, перш за все, широке залучення вихованців до занять фізкультурою та спортом, пропаганда олімпійського руху та здорового способу життя.

Видовищно  відкрився Олімпійський тиждень цього року! Для учнів школи було організовано та проведено безліч різноманітних і цікавих заходів. На основі пошукової роботи представників шкільного міністерства інформації було облаштовано стенд з матеріалами   про видатних олімпійців України, переможців республіканських, обласних, міських змагань  з різних видів спорту, жителів області та міста. Практичним психологом Унгурян Л.Г. розроблено змістовну і корисну  пам’ятку „Дев’ять десятих нашого щастя залежить від здоров’я”, учителями початкових класів організовано виставку дитячих малюнків „Ми полюбляємо   спорт!”. Трансферы Вашингтон Кэпиталз и состав подробнее NHL-Transfer.Ru

Із зацікавленням учні  школи  були присутніми на  Олімпійському  уроці, на якому класні керівники детально ознайомили вихованців з історією Олімпійського руху, провели вікторину про спорт і відомих спортсменів, переможців Олімпійських ігор, на уроках української мови школярі вивчали олімпійські традиції та легенди різних країн світу, а на уроках історії та географії дізнавались про положення та звичаї Олімпійських держав, міста, де проводились попередні Олімпійські ігри та традиції Олімпійського руху в Україні. На уроках музики школярі ознайомились з гімнами, народними піснями інших держав.  Деякі з них  під час уроку мали можливість  зустрітися  з  спортсменами, які досягли неабияких вершин  у своєму напрямі:   кандидатом  у майстри спорту  з велоспорту Унгуряном В.Г. та  кандидатом в майстри спорту з дзю-до, майстром спорту з самбо Чунчелем Є.А.



Азарт і  нестримна енергія відчувалася під час змагань з баскетболу, організованих для учнів 5 – 8 класів. Кожен з учасників  бажав перемоги, але це не головне, головне те, що діти прагнуть займатися спортом. І заслуга в цьому  вчителів фізкультури та тренера: досвідченого наставника  Горлача А.В.  та зовсім ще молодих, але завзятих Гириса М.М. і Колигіна Ю.І., які організували та провели це незабутнє свято здоров’я, сили й  краси.

Найцікавішими та найвидовищними були змагання у командній естафеті для учнів початкової ланки. Учителі фізкультури Колигін Ю.І. та Гирис М.М. урочисто відкрили Малу олімпіаду, привітали вихованців , висловивши сподівання, що боротьба виявить серед учасників сильних, витривалих та спритних спортсменів. Побажали учням дружньої підтримки й перемоги. Естафета   включала в себе сім етапів різних вправ на швидкість, спритність, силу, витривалість, а найголовніше –  на виховання почуттів колективізму, дружби, командного духу, бажання перемагати. Всі малюки показали чудову витримку, вправність, прагнення перемогти. Нелегко було визначити переможців, бо кожен досяг гарного результату.

Турбота про здоров’я вихованців  – це найважливіша ланка в роботі учителя. Від радості до життя, бадьорості наших дітей залежить їх духовне життя, світогляд, розвиток інтелекту, міцність знань, віра у свої сили. Сподіваємось, що в рамках Олімпійського тижня всі учасники навчально-виховного процесу отримали гарний настрій, заряд енергії та додали собі ще крихту здоров’я.  

Т. Дейкун.

Заступник директора з навчально-виховної роботи  ЗОШ № 9.
О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: соревнования, ОШ № 9, олимпийская неделя
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама