Такому дільничному офіцеру можна довірити життя

09.01.2018
1458
0

Такому дільничному офіцеру можна довірити життя

Свій вибір на користь служби в правоохоронних органах Микита Дідковський зробив не випадково. Батько Микити - пенсіонер органів внутрішніх справ, який присвятив роботі в міліції усе своє життя. 

Молодий офіцер прийшов на службу до поліції у складному 2014 році. Про іншу професію навіть не думав. Він знав, що потрібен мешканцям саме тут і саме зараз. Допомагаючи тореччанам, і сам неодноразово потрапляв під ворожі обстріли.

 "Я два рази потрапляв під обстріли. Одного разу під  мінометний. Коли летіли снаряди, всіх, кого бачив на вулиці, саджав в машину та вивозив із села", - розповідає дільничний.

Більшість своєї роботи він проводить у спілкуванні з населенням. Микита знає проблеми майже кожного мешканця. Особливу увагу приділяє сім'ям із дітьми та самотнім людям. Поліцейський проводить рейди з перевірки неблагополучних родин, в яких виховуються неповнолітні діти. Місцеві мешканці дуже поважають свого дільничного та постійно звертаються за допомогою, іноді навіть з питаннями поза компетенцією поліцейського.

"Коли в нас виникають проблеми, ми одразу до нього звертаємося і він дуже швидко реагує на наші прохання. Він навіть допомагав нашим літнім мешканцям отримати гуманітарну допомогу. Постійно був з нами поруч під час обстрілів та допомагав, чим міг" - каже голова Північної сільської ради Валентина Карамишева.

За три роки неоголошеної війни на території, яку обслуговує дільничний Дідковський, загинуло 11 мирних мешканців та 600 домівок були зруйновані. Сам старший лейтенант поліції з болем згадує ці часи.  Природна стриманість заважає йому розповідати про всі жахіття, яких зазнали люди на території його обслуговування.

Дільничний Дідковський каже, що бути поліцейським - це не робота і не служба, а спосіб життя. Відсутність вихідних, святкових днів, нічні дзвінки та виїзди на виклики - все це перекривається одним - довірою людей, які саме тобі зі сльозами на очах кажуть: "Дякую".

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: Микита Дідковський, служба, дільничний
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама