Тематичний тиждень «Земля – наш спільний дім»

29.04.2018
1375
0

Тематичний тиждень «Земля – наш спільний дім»

Свідома молодь - нації надія,

Єднає всіх нас спільна добра мрія.

В наших руках природа і життя

Тож збережімо їх для майбуття!!!

Твердження, що людина врятує світ, відомо всім, бо людина стала людиною, коли побачила яскраве різнобарв’я рідної природи, коли почула спів жайворонка й тьохкання солов’я, коли відчула тонкі пахощі бузкового цвіту й медові розливи білої акації. Але людина інколи забуває, що вона є лише часткою природи, із законами й силами якої необхідно рахуватися.

У закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3 «Спеціалізованій школі з поглибленим вивченням англійської мови» військово – цивільної адміністрації міста Торецьк Донецької області, пройшов тематичний тиждень «Земля – наш спільний дім», в ході якого силами дітей, батьків та вчителів, була організована виставка «Друге життя – використаним упаковкам».

Із закликом «Зупини негативний вплив на оточуюче середовище» пройшов конкурс плакатів та стіннівок. Найменші учні школи взяли участь у конкурсі малюнків «Я за чисте довкілля». Нові шпаківні прикрасили пришкільну територію – сподіваємося, що там оселяться птахи, які повернулися до нас навесні.

Тема збереження довкілля пройшла наскрізно через весь навчально-виховний простір. На уроках природознавста діти робили колективний колаж «Цікаві факти про землю», на уроках біології – стінний проект «Обіцянки Землі», на уроках української літератури діти висловлювали власні думки ( твори, вірші, кросворди, тощо) на тему «Чиста планета починається з мене». Класними керівниками були проведені виховні години на тему: « Природо, ти – наш другий дім», «Ліс, парк, сад – оберігає землю і ландшафт», у ході яких школярі обговорювали екологічні проблеми нашого міста.

Завданням нашого колективу школи є виховання в кожного учня свідомого ставлення до природи, почуття відповідальності за довкілля як загальнолюдську цінність. Під гаслом «Школа - наш рідний дім, і в ньому повинно бути завжди чисто», було проведено генеральне прибирання класних кімнат та пришкільної території, висаджено дві калини і три горобини разом з військовослужбовцями Полтавського зонального відділу Військової служби правопорядку.

Заключним було свято « Давайте будемо людьми: нас так Земля благає!». Учні читали вірші на екологічну тему, звучали пісні «Вкраїна Калинова», «Я бажаю», показали інсценівки «Відпочинок у лісі» та уривок із казки – феєрії «Лісова пісня» Лесі Українки.

На свято завітала талановита поетеса нашого міста Дашкеєва Алла Олександрівна. Діти познайомилися з її багатогранною творчістю. У її віршах все дихає захопленістю від краси і нетлінності навколишньої природи. У кожному рядочку відчувалась необхідність берегти рідну землю. Як раділа поетеса, коли побачила інсценівку своєї казки «Трава люба – скарб безцінний», у якій вона закликає берегти лікарські рослини.

Людина як частина природи повинна не забувати, що природа - друг і її потрібно берегти.

 

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: тематичний тиждень, ЗСО№3
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама