Ти - вічний біль, Афганістан!

26.02.2018
950
0

Ти - вічний біль, Афганістан!

15 лютого  ми вшановуємо пам'ять героїв, що віддали свої життя на чужій афганській землі.  Війна в Афганістані - це трагедія і звитяга сотень тисяч людей, мужність, доблесть і героїзм, кров і біль, душевні страждання і втрати. Це не лише незагоєна рана, біль її учасників, це - застереження на майбутнє. 

Напередодні чергової річниці виведення військ з Афганістану бібліотека-філія №2 ЦБС  м. Торецька  провела для учнів 10 класу ЗЗСО №2  (кл. кер. Бобир С.Я.) годину пам`яті   "Ти - вічний біль, Афганістан!", на яку запросили воїна-інтернаціоналіста     К. В. Стельмашенко.  З завмиранням серця, зі сльозами на очах слухали учні розповідь про далеку та чужу країну, про бойовий шлях  Костянтина Володимировича, який розпочався  в січні 1980 року. На протязі 15 місяців він неодноразово приймав участь у бойових діях у складі 108-ї загальновійськової дивізії  під  командуванням  генерала Б. Громова. За час перебування в Афганістані він побував в Кабулі, Баграмі, на перевалі  Саланг. 

Протягом заходу лунали вірші про афганську війну, про біль матерів, які діждались своїх синів лише в цинковій труні, у виконанні учнів ЗЗОШ №2 (Малая Анастасія, Леонова Арина, Денисов Олександр, Бєдняков Дмитро, Черенов Олександр ) 

Бібліотекарі Рогінська О.М. та Григор`єва Л.Х. розповіли про  ті  найтрагічніші події в історії нашої країни та запропонували  школярам  відео "Хроніки афганської війни" .

 Словами подяки та привітанням з 60-річним  ювілеєм, якій відзначав Костянтин Володимирович 13 лютого, квітами і фотографіями на добру пам`ять завершилася  година вшанування воїнів-афганців. Учні ще довго не розходилися й ділилися враженнями про захід, про героїчний подвиг воїнів-інтернаціоналістів.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: бібліотека-філія №2 ЦБС  м. Торецьк, Афганістан, річниця
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама