Творча весна: ensemble, що об'єднує

24.05.2018
1090
0

Творча весна: ensemble, що об'єднує

Весна - чудова пора року! Природа прокидається, наповнюється енергію, життям. Яскраве сонце стає тепліше з кожним днем. З далеких країв прилітають птахи, всюди розноситься їх щебетання.

Але для юних музикантів музичної  школи ім.І.Карабиця весна - це ще череда конкурсів - від шкільних до міжнародних. Цього року справді дружний і творчий колектив педагогів та учнів відділення загально-естетичного виховання успішно подолав міські конкурси, вирішив покоряти Київ, де проходила Всеукраїнська музична олімпіада "Голос країни", яка відбувалася за підтримки Міністерства культури України, Національної спілки композиторів України, Національної академії мистецтв України, Національної музичної академії ім.П.І. Чайковського, Державного науково-методичного центру змісту культурно- мистецької освіти під патронатом Героя України, народного артиста України Євгена Станковича.

Готувались учні та викладачі досить серйозно. Цього року на музичному Олімпі змагалися 538 учасників з 82 міст України. І слабких тут не було! Наша творча команда була представлена як досить юними учасниками, вперше бравшими участь в таких змаганнях, - ансамблем "Непоседи": Солодовникова Тетяна, Іванілова Тетяна, Савицький Олександр, Шальньов Іван (кер. Євсюкова М.В. та Соколовська Х.В.), так і більш досвідченими, наприклад, ансамблем "Акорд": Коробкін Ігор, Алдонін Марк, Разумняк Павло (кер. Євсюкова М.В.), за плечима якого багато міжнародних перемог, а також випускниками -  ансамблем "Колорит": Саванов Дмитро та Разумняк Павло (кер. Євсюкова М.В., Овчинникова  О.І., конц. Гаврилюк О.В.) і ансамблем "Віночок": Мартюхіна Ольга, Ходирєва Вікторія, Галдіна Анастасія (кер. Гаврилюк О.В., Чебанова Є.О., Слуцька О.М.).                         

Треба сказати, що гра в ансамблі - це досить цікавий, але відповідальний процес. Ансамбль, від французького "ensemble" - "разом", допомагає учням найти однодумців, виховує найкращі якості виконавця, як особистості, підвищує відповідальність за колективну працю. Тому без підтримки одне одного, без справжньої дружби успіху не досягти. Але це не в нашому випадку! Тореччани підтримували один одного під час виступів, раділи високим оцінкам від суворого журі. Та й раділи отриманим нагородам! Всі наші учасники повернулися додому з дипломами. Ансамблі "Непоседи", "Акорд" та "Віночок" - за художню єдність спільного виконання, ансамбль "Колорит" - за музичність та художній образ, а викладачі отримали дипломи за великий внесок у професійну музичну освіту. І це є висока оцінка сумісної праці викладачів, учнів та батьків, які підтримали своїх юних музикантів. Тому успіх прийде ще неодмінно!

Для всіх це була незабутня поїздка! Ми встигли не тільки виступити на конкурсі, але й погуляти по Хрещатику, Майдану Незалежності. Та неможливо собі уявити прогулянку по Києву без зустрічі з людиною, яка безпосередньо має відношення до музичної школи імені Івана Карабиця, людиною, яка завжди підтримує обдарованих дітей, і це, звісно, професор Національної музичної академії  ім.П.І. Чайковського Копиця-Карабиць Маріанна Давидівна. Не дивлячись на те, що робочий графік Маріанни Давидівни розписаний по хвилинах, вона завжди знаходить час для юних музикантів Торецька, щоб підтримати їх, надихнути на нові досягнення. На пам'ять про зустріч Маріанна Давидівна подарувала книгу, яка станеться у нагоді до музею Івана Федоровича Карабиця, який планується відкрити у нашій школи, і побажала натхнення, віри в себе, подальших творчих досягнень.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: музична  школа ім.І.Карабиця, ансамбль
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама