Учимося демократії

30.04.2013
948
0

17 квітня у НВК "Школа-ліцей" відбулися щорічні вибори Президента Сонячної Республіки.

Згідно з положенням про вибори Президента, членів Парламенту Сонячної Республіки, прийнятим Радою Сонячної Республіки, Президентом школи може бути обраний учень, якому на день виборів виповнилося 14 років, який зареєстрований кандидатом у Президенти і за якого віддали голоси більшість делегатів конференції.

Цього разу на цю найвищу посаду в шкільному самоврядуванні балотувалося три кандидати, висунуті рішенням загальних класних зборів: Гудзь Катерина, учениця 9-А класу, Карапетян Діана, учениця І курсу ліцею. 9-Б клас, учнем якого я є, висунув мою кандидатуру.

Моя передвиборча програма містила пропозиції та побажання однокласників:

1) створити нову модель стосунків між учнями молодшої та середньої ланки за принципом наставництва;

2) відновити модель шкільного  радіовузла;

3) пропагувати здоровий спосіб життя, залучати учнів школи до активних занять спортом.


Дебати кандидатів.


Реєстрація кандидатів відбулася 11 квітня. Передвиборча кампанія тривала по 16 квітня. Довірені особи кандидата в Президенти та його група підтримки сприяли ознайомленню шкільного  лектората зі змістом передвиборчих програм, розповсюджували агітаційні лис­тівки.

Конференція розпочалася зі звіту Президента Сонячної Республіки Звягіної Аліни, членів Парламенту - голів комісій "Знання", "Дозвілля", "Пошук", "Голос Республіки" про виконану роботу.

Кандидати у Президенти у своїх промовах запевнили присутніх в своїй готовності впроваджувати окреслені плани в життя.

Великий інтерес у делегатів конференції викликали дебати, які вперше проходили під час виборів. Кандидати продемонстрували своє вміння вести дискусію, переконливо доводити власну точку зору.  Вважаю, такі дебати необхідними, адже тільки той, хто може відстоювати  свою власну думку, може в подальшому відстоювати інтереси своїх виборців.

Шляхом відкритого голосування Президентом Сонячної Республіки було обрано Карапетян Діану, чия програма виявилася найбільш цікавою та насиченою. Діана не тільки намітила напрямки своєї діяльності, але й пояснила шляхи їх реалізації. Хоч я й не став Президентом, але був обраний членом Парламента. Тепер я в усьому допомагатиму обраному Президенту.

А на наступних виборах ми ще з Діаною позмагаємося.

На мою думку, виборча кампанія в нашій школі була побудована за моделлю виборів у нашій державі. Цей захід переконливо довів, що вибори - не гра. Ми не граємо в демократію, ми вчимося жити в демократичному суспільстві.

І. Хромов. 

Кандидат у Президенти Сонячної Республіки, член Парламента.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама