В ім’я законності та справедливості (15 грудня – День працівників суду)

16.12.2013
931
0

В ім’я законності та справедливості (15 грудня – День працівників суду)

Діяльність суду відіграє важливу роль в принципу верховенства права та справедливості. Саме від суддівської самовідданої праці великою мірою залежить збереження в суспільстві політичної стабільності, миру та спокою, дотримання конституційних прав і свобод людини, надійний захист громадян від беззаконня.

Перетворення України в дійсно правову державу, в якій гарантується ефективне судочинство, справедливий розгляд справ незалежним, компетентним і неупередженим судом, можливе за умови плідної співпраці і розвитку конституційного партнерства уряду із законодавчою і судовою гілками влади, впровадження європейських стандартів незалежності суддів. Саме тому в Україні  здійснено судову реформу з метою удосконалення системи судоустрою, створення функціонально та фактично незалежного правосуддя, забезпечення вільного доступу кожного громадянина до суду.

В період бурхливих подій та стрімких змін у житті нашого суспільства суддівський корпус України з гідністю протистоїть тиску різних політичних сил і залишається гарантом захисту прав, свобод та інтересів громадян. Своєю щоденною працею працівники судової гілки влади зберігають мир, суспільну злагоду та політичну стабільність в країні.

Цього року наш міський суд поповнено новим суддею - Геря Олександром Миколайовичем, з 2010 року - суддею Бухтіяровою О.М., і взагалі працюють досвідчені судді, які вже обрані безстроково: Андреєв В.В., Бабенко С.С., Нємиш Н.В., Мамедова Л.М., Челюбєєв Є.В., котрі самовідданою працею виконують обов’язки в ім’я законності та справедливості.

Кожного року судді Дзержинського міського суду Донецької області проходять двотижневе навчання у Донецькому регіональному відділені Національної школи суддів, де підвищують рівень кваліфікації. Апарат суду щороку поповнюється молодими спеціалістами, на сьогодні це помічники суддів Ілічов С.Д., Сахно О.І. Можу запевнити, що всі працівники суду, помічники суддів, секретарі судового засідання, секретарі суду та іншій апарат на теперішній час вже мають великий досвід у роботі, працюють злагоджено та якісно, вміють організувати роботу так, щоб не порушувати прав громадян. Серед них секретар судового засідання Ружинська Т.І., яка віддала понад 30 років роботі в суді, секретар суду Рвачова Т.І., яка працює понад 25 років.

Мені, як голові суду, хоті­лось би створити такі умови, щоб кожен громадянин, котрий звертається до суду, міг би реалізувати свої законні права та інтереси. Відзначаючи професійне свято, хочеться привітати суддів у відставці - Рудневу О.Т., Бахтіну В.І., Долгушину В.І. та всіх працівників суду. Побажати їм успіхів, наснаги, мудрості, міцного здоров’я, достатку, особистого та родинного щастя, оптимізму та віри в майбутнє!

В. Пискунов.

Голова Дзержинського міського суду.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама