В учбових закладах приховують факти травмування учнів

01.04.2014
819
0

Прокуратурою м. Дзержинська проведена перевірка в Дзержинському міському відділі освіти, спрямована на виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню надзвичайних пригод з дітьми в навчальних закладах, своєчасності проведення службових розслі­дувань, повноти вжитих заходів стосовно винних осіб в травмуванні дітей під час навчально-виховного процесу.

Так, в ході опрацювання інформації МВО м. Дзержинська встановлено, що протягом 2013-2014 років у навчально-виховних закладах сталося два нещасних випадки, що призвели до травмування учнів. Разом з тим, прокуратурою м. Дзержинська встановлено факт спричинення тілесних ушкоджень під час навчально-виховного процесу учневі 4 класу НВК «Школи-гімназії». Як встановлено досудовим слідством, травмування сталося під час конфлікту між однокласником та в присутності класного вчителя. За даним фактом Дзержинським МВ ГУМВС України в Донецькій області порушено кримінальне провадження за ст. 125 ч. І КК України на підставі повідомлення з міської лікарні. Однак в порушення вимог ст.ст. 26, 51 Закону України «Про освіту» та ст. 22 Закону України «Про загальну середню освіту», дирекцією НВК «Школи- гімназії» не було повідомлено Дзержинський міський відділ освіти про даний факт. Таким чином, факт травмування дитини в навчальному закладі під час навчально-виховного процесу було скрито, службове розслідування не проведено, винні особи не притягнуті до відповідальності, причини та умови травмування дитини не вивчені та не усунуті.

Крім того, прокуратурою м. Дзержинська встановлений ще один факт травмування дитини в навчальному закладі, про який директором ЗОШ № 13 було повідомлено міській відділ освіти з порушенням строків. Так, 12.11.2013, перебуваючи в класній кімнаті, учень 4 класу ЗОШ № 13, внаслідок конфліктної ситуації з однокласником отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості. За даним фактом Дзержинським МВ ГУМВС України в Донецькій області порушено кримінальне провадження за ст. 125 ч. І КК України на підставі повідомлення з міської лікарні. Як встановлено досудовим слідством, учень отримав травмування також в присутності класного вчителя.

Зазначене свідчить про систематичне укриття директорами загальноосвітніх шкіл м. Дзержинська фактів травмування дітей під час навчально-виховного процесу, порушення вимог законодавства України про освіту та неналежний контроль з боку Дзержинського міського відділу освіти. Згідно з Законом винні в даних випадках були притягнені до дисциплінарної відповідальності.

О. Ільющенко.

Ст. прокурор прокуратури м. Дзержинська.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама