В Україні запрацював єдиний реєстр боржників

22.06.2018
1405
0

В Україні запрацював єдиний реєстр боржників

Торецьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області (далі - управління) та Торецький міський відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції (далі - відділ) повідомляють, що станом на 01.06.2018 заборгованість до бюджету Пенсійного фонду України мають 134 фізичних осіб на загальну суму 594,7 тис. грн. та 13 юридичних осіб на загальну суму 193871,3 тис. грн. 

Несвоєчасне погашення заборгованості до бюджету управління Пенсійного фонду України негативно впливає на результат при виході на пенсію. В майбутньому при отриманні неповного страхового стажу з'являються  проблеми при нарахуванні (відтермінування виходу на пенсію) або перерахуванні пенсії.

Страховий стаж - період, протягом якого особа підлягає загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.  Страховий стаж обчислюється в місяцях. 

Для нарахування пенсії за віком чоловікам потрібно мати на менше 35 років страхового стажу, а жінкам - 30 років.

У зв'язку з непогашенням фізичними особами боргу управління передає документи до відділу для подальшого стягнення в примусовому порядку, а саме: для виявлення та арешту всіх рахунків в банках, рухомого майна (транспортні засоби), нерухомого майна (будинки, квартири, земельні ділянки), встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України, притягнення до юридичної (адміністративної та кримінальної) відповідальності.

Відділом плануються заходи примусового характеру, а саме: звернення до суду з поданням про примусове проникнення до житла, іншого володіння особи, з проведенням арешту та опису самого нерухомого майна та майна, що перебуває в середині (побутова техніка, оргтехніка, меблі  тощо). Після сплину передбаченого Законом України "Про виконавче провадження" строку майно підлягає оцінці і за ринковими цінами буде передано для подальшого продажу через відкриті торги - СЕТАМ. Окрім того, до суду будуть спрямовані подання з питання про виселення з вказаних об'єктів всіх громадян без надання приміщення.
Додатково повідомляємо, що з 2017 року запрацював Єдиний реєстр боржників (далі - реєстр). Реєстр містить інформацію про особу, яка не виконала свої майнові зобов'язання, а також відомості щодо органу і особи, яка видала виконавчий лист, номер провадження і характер стягнень фізичних та юридичних осіб, які мають заборгованість до державних органів. 

Коли боржник звертається до державних реєстраторів, нотаріусів для вчинення правочину стосовно його і рухомого, і нерухомого майна, державний реєстратор, перевіривши дані в реєстрі, повинен відмовити у вчиненні такої реєстраційної дії і повідомити до виконавчої служби, щоб на майно боржника було накладено арешт.

Нотаріальні дії з майном боржника, якщо на час їх здійснення він знаходився у реєстрі боржників, не будуть проведені взагалі.

Якщо людина звернеться за отриманням кредиту (на придбання житла, транспортних засобів, навчання тощо), позики банками та фінансовими установами перевіряється в реєстрі на факт наявності заборгованості. У випадку наявності відомостей в реєстрі банками, іншими фінансовими установами приймається рішення про відмову в наданні кредиту, позики тощо.

Вказаний реєстр також використовується як інформаційна база спеціалістами кадрового діловодства при призначенні на роботу  в ту чи іншу установу, і наявність відомостей в реєстрі може вплинути на подальше працевлаштування боржника.

Реєстр зручний у користуванні та доступний за посиланням (https://erb. minjust.gov.ua). В ньому можна вільно перевірити для себе інформацію щодо заборгованості до державних органів. 

Щойно боржник виконує зобов'язання, його відомості з реєстру виключаються автоматично. 
Осіб, які мають заборгованість до Пенсійного фонду України та інші органи, пропонуємо з'явитися до Торецького міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області за адресою: м. Торецьк, вул. Героїв праці, 3 (каб.16), телефон 4-20-52, або до управління Торецького об'єднаного Пенсійного фонду України Донецької області за  адресою:  м. Торецьк,  вул. Дружби, 22 (каб.16),    телефон  4-28-38. 

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: заборгованість, Торецьке об'єднане управління Пенсі, бюджет
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама