В Україні запустили інтерактивну карту сміттєзвалищ

28.12.2016
1146
0

В Україні запустили інтерактивну карту сміттєзвалищ

Для проведення оперативної інвентаризації всіх наявних сміттєзвалищ в Україні як санкціонованих, так і стихійних, для нанесення інформації про них на інтерактивну мапу з геолокаційною прив'язкою Міністерством екології та природних ресурсів України з вересня 2016 року запроваджено електронний сервіс ecomapa.gov.ua

Інтерактивна мапа сміттєзвалищ країни постійно оновлюється. Кожен може зайти на сторінку сервісу і перевірити, чи внесені на мапу дані про наявне в їх рідному місті чи селищі сміттєзвалище.

Після реєстрації на сервісі ecomapa.gov.ua можна залишити повідомлення про виявлене несанкціоноване сміттєзвалище, вказавши його координати. Всі отримані звернення обробляються модераторами Мінприроди України і передаються органам державної влади та місцевого самоврядування для розгляду та прийняття заходів щодо їх ліквідації.
Департаментом екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації забезпечено своєчасне реагування на електронні звернення громадян, отримані за допомогою електронного сервісу. Для перевірки зазначених у зверненнях фактів, вирішення питання та вжиття відповідних заходів реагування оперативно надаються запити до міських рад та райдержадміністрацій за територіальною належністю.

Станом на 13 грудня 2016  року від мешканців Донецької області надійшло 8 звернень про виявлені несанкціоновані сміттєзвалища. Всі звернення опрацьовані, розглянуті у визначений законодавством строк. Два сміттєзвалища повністю ліквідовано, роботи щодо ліквідації інших шести будуть проведені найближчим часом. Департамент здійснює контроль за станом остаточного вирішення питання з ліквідації сміттєзвалищ.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: интерактивная карта, мусорные свалки
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама