Вибір професії - важливий крок у житті людини

29.11.2011
15679
2

У житті кожної молодої людини є момент, коли необхідно прийняти одне з найважливіших рішень - вибрати справу до душі, до покликання, тобто професію. Вступ до самостійного трудового життя іноді недаремно називають другим народженням. Адже від того, наскільки правильно зроблено вибір професії, залежить вдалий старт у доросле життя.

Саме на юнацькі роки випадає найбільш відповідальний момент в житті молоді - це вибір професійного шляху, який має кардинальне значення для всього подальшого життя. Причому цей вибір необхідно зробити ще у період навчання в школі. Тому своє майбутнє юнаки та дівчата повинні визначити ще задовго до останнього шкільного дзвоника, а тут замало порад батьків, вчителів, друзів, необхідна допомога кваліфікованих спеціалістів.

Щоб допомогти молоді зорієнтуватися у світі професій, надати їм корисні поради, ознайомити школярів з особливостями сучасного ринку праці, спе­ціалісти Дзержинського міського центру зайнятості 25 листопада 2011 року організували проведення ярмарку професій та послуг служби зайнятості на базі загальноосвітньої школи № 3.

Від представників учбових закладів області, що прийняли участь у ярмарку професій, а саме Горлівського державного педагогічного інституту іноземних мов, Донецької Академії автомобільного транспорту, Донецького університету економіки та права школярі отримали багато корисної інформації. Учні мали можливість детально ознайомитись з різноманітними професіями, вивчити потребу в спеціалістах на ринку праці, ознайомитись з навчальними закладами та умовами вступу до них. Навчальні заклади, які брали участь в проведенні ярмарку, надавали інформацію про свою діяльність, умови вступу та розмаїття спеціальностей та професій, за якими  навчаються в їх закладах. Представники навчальних закладів мали можливість безпосередньо поспілкуватися з учнями, що дало змогу відповісти на всі запитання.

За бажанням учасники заходу мали можливість отримати індивідуальні консультації щодо послуг служби зайнятості, в тому числі ознайомитись із переліком професій, за якими можна пройти профе­сійне навчання за направленням центру зайнятості, про робітничі професії, які актуальні на сучасному ринку праці. Слід зазначити, що значна кількість випускників виявила бажання поспілкуватись з профконсультантами щодо майбутнього вибору професій, а також пройти профдіагностичне обстеження на предмет придатності до обраної професії.

Якщо у старшокласників виникнуть труднощі у виборі професії, спеціалісти служби зайнятості завжди раді допомогти, ми  - надійний партнер і порадник у цій важливій справі. Зробивши правильний вибір професії, людина відчує себе потрібною, отримуватимете задоволення від роботи, буде корисною людям та країні!

C. Мартиненко.

Начальник відділу Дзержинського міського центру зайнятості.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: СОШ №3, ярмарка профессий, услуги службы занятости, выбор профессии
Об авторе
2 Комментариев
avatar
2
taunt
avatar
1
Тестирование на профпригодность хорошая вещь, вот только не факт, что после получения соответственного образования вы поступите на работу по профессии. Как говорится суровые реалии сегодняшнего дня!
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама