Відкривай для себе Україну!

26.10.2016
1045
0

Відкривай для себе Україну!

З метою створення середовища для розвитку підлітків малих міст України, у якому вони набудуть необхідних компетенцій та отримають можливість реалізувати командою власну ідею у своєму місті, стартував освітній проект "Відкривай Україну". До участі в проекті, презентація якого в Торецьку відбулася 13 жовтня, залучилися учні 7-11 класів загальноосвітніх шкіл міста.
Всеукраїнський освітній проект "Відкривай Україну" є відкритим інтерактивним онлайн та офлайн середовищем і проводиться як командне змагання дітей в адміністративно-територіальних одиницях України з населенням від 10000 до 250000 чол.

Отримавши досвід критичного ставлення до оточуючого середовища, за підтримки благодійного фонду "Фундація соціальних інновацій "З країни в Україну", підлітки    візьмуться досліджувати проблеми й недоліки свого міста, знаходити ті, що можна реально змінити, й докладатимуть зусилля, щоб покращити життя мешканців Торецька. На шляху реалізації проекту школярам пропонується зробити кращою й рідну школу.

Гейміфікована освітня пригода дасть можливість командам шкіл здійснити задуми у таких сферах, як "Культура і мистецтво", "Навколишнє середовище", "Медійний напрямок", "Здоровий спосіб життя", "Урбаністика", "Соціальний напрямок".

Протягом п'яти місяців проект дозволить спробувати нові галузі та реалізуватись у них у якості знаних майстрів, встановити через цю діяльність глибший зв'язок зі своєю землею, допоможе учням знайти близьких за інтересами людей, з якими вони зможуть спілкуватися після закінчення програми і в майбутньому, можливо, створюватимуть власні проекти.

За результатами проекту по одній найкращій команді з кожної області може бути запрошено на додатковий дводенний захід у вересні 2017 року, після чого команди-переможці отримають можливість короткотермінового стажування за кордоном або міні-гранти на реалізацію своїх проектів.

Н. Скрипниченко.
Завідувач ММК.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: всеукраинский проек, открываем Украину
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама