"Відважні пожежники"

17.05.2018
1063
0

Знання про пожежну безпеку для дітей часом виявляються важливішими, ніж знання іноземних мов і математики. Сьогодні проблема протипожежної безпеки розглядається, як базисна потреба людини, тому і на заклади дошкільної освіти покладається відповідальність за цілеспрямоване формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров'я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику для життя.

Педагоги ЗДО №3 "Струмок" навчають азам цієї грамоти своїх вихованців в ігровій формі. Знання, які отримують дошкільнята, стануть фундаментом для подальшого безпечного самостійного життя. 

За планом два рази на рік в ЗДО проводяться місячники з пожежної безпеки, але особлива роль у цьому питанні все ж належить батькам. Адже, за статистикою, саме вдома, в їх відсутність з дітьми найчастіше трапляються трагедії. Далеко не всі дорослі знають найпростіші правила пожежної безпеки. Але всі без винятку батьки відчувають занепокоєння за життя та здоров'я дітей. Дії під час пожежі для дітей практично такі ж, що і для дорослих, адже вогонь не робить відмінностей за віком. 

Тому у квітні заключним етапом формування у дітей ППБ, стійких навичок правильної поведінки в незвичних небезпечних обставинах стала тематична розвага за участю батьків "Відважні пожежники". Командами і поодинці дорослі і діти продемонстрували свої вміння і знання з питань пожежної безпеки, змагалися в швидкості та спритності,  виконуючи різноманітні завдання. Під час розваги діти не тільки усвідомили необхідність дотримання правил пожежної безпеки, а і отримали море позитивних вражень від сімейних конкурсів, вікторин протипожежної тематики, в яких разом з батьками  приймали активну участь. 

Діти - найменш захищена група населення від пожеж і тому доцільно проводити в дитячих садках саме такі заходи з метою донести необхідність дотримання правил ППБ в цілях забезпечення особистої безпеки і безпеки оточуючих людей.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: ЗДО №3 Струмок, Пожежна безпека
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама