Виплата грошової допомоги ветеранам війни

24.04.2018
923
0

Виплата грошової допомоги ветеранам війни

Законами України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" і "Про жертви нацистських переслідувань" передбачена щорічна до 5 травня разова грошова допомога.

Кабінетом Міністрів України прийнято відповідну постанову №170 від 14.03.2018, якою встановлено розміри щорічної разової грошової допомоги, яку здійснює управління  соціального захисту населення: пенсіонерам - за місцем отримання пенсії, а особам, які не є пенсіонерами, - за місцем їхнього проживання чи одержання грошового утримання:

1) особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув'язнення не виповнилося 14 років),  в'язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнаним особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:
- I групи - 3685 гривень;
- II групи - 3265 гривень;
- III групи - 2845 гривень.

2) Учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років) в'язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків,                 - 1265 гривень.

3) Членам сімей загиблих і дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, - 630 гривень.

4) Учасникам війни та колишнім в'язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з  націонал-соціалістським режимом у тилу ворога - 525 гривень.

Громадянам, які належать до кількох категорій осіб згідно з цим Законом, виплачується одна допомога - у більшому розмірі.
Особи, які не отримають разової грошової допомоги до 5 травня, мають право звернутися за нею та отримати її до 30 вересня поточного року.

Виплату разової грошової допомоги ветерани війни з числа військовослужбовців, поліцейських, осіб начальницького та рядового складу органів внутрішніх справ України, осіб начальницького і рядового складу Державної кримінально-виконавчої служби України, які проходять службу, разову грошову допомогу отримають на спеціальні рахунки військових частин, установ і організацій за місцем своєї служби.

Вказану допомогу в поточному році в місті Торецьк отримають 1436 ветеранів війни.
Виплата щорічної разової грошової допомоги здійснюється за рахунок Державного бюджету. 

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: ветерани, грошова допомога
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама