Всесвіт Тараса Шевченка

11.03.2016
1113
0

Думи мої, думи мої!
Лихо мені з вами!
Нащо стали на папері
Сумними рядами?…

 

У літературі кожного народу світу, серед її великих творців, є філософи і поети, імена яких оповиті невмирущою славою і авторитетом. Саме таким поетом великого українського народу є Тарас Шевченко, який ввійшов в історію людської культури не тільки як геніальний народний поет України, а й як найбільший поет і філософ слов’янства, як великий поет-гуманіст світового значення. Вшановуючи пам’ять Великого Кобзаря в бібліотеці — філії №8 відбулася літературна вікторина «Всесвіт Тараса Шевченка» спільно з бібліотекарем школи №13 Афоніною І.В. , у якій взяли участь учні 7 класу.

Школярі дізналися про творчість Тараса Григоровича не тільки як поета, але і як художника та людину, якій були притаманні людські якості. Він часто закохувався, присвячував своїм коханим чудові вірші, мріяв про сім’ю, але доля не дозволила здійснитися цим мріям. Тому Т. Шевченко залишився вірним слугою своєму народові, виразником найглибших його прагнень, патріотом своєї країни, в якій жив і писав. Протягом всього заходу лунали милозвучні та знайомі з дитинства серцю кожного українця поезії українського національного генія.

Сьогодні завдяки людській пам’яті Кобзар живий, він споглядає на Україну та весь світ з найвищої вшанованої гори України – Чернечої гори в Каневі, яка назавжди прийняла Тараса Григоровича Шевченка. Кобзар молиться за нас, за весь світ щоб настав мир і злагода, материнська і братерська любов перемогла всі лихоліття, що нависли над Україною та світом».

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: юбилей поэта, Т. Г. Шевченко, библиотеки
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама