З метою підвищення якості

21.11.2013
833
0

З метою підвищення якості

Для підготовки кваліфікованих робітників в системі ПТО були введенні Державні стандарти, на підставі яких розробленні навчальні програми теоретичного та практичного навчання певних умінь, знань та навичок в оволодінні професією, згідно робітничих розрядів.

Типові стандарти по кожній професії суттєво підняли якість навчально-виробничого процесу, дають змогу всім приймати участь у навчальному процесі, від майстра виробничого навчання, викладача та учнів.

Педагогічна рада Дзержинського гірничого ліцею схвалила введення Державних стандартів навчання в учбовий процес. На протязі останніх 4-5 років в ліцеї удосконалився процес введення стандартів і як все нове в системі навчання учнів мало пройти повний шлях, до його як необхідного втілення в систему підготовки молодих спеціалістів через творчі групи,удосконалення.

Пройшовши цей нелегкий шлях, в ліцеї зараз згідно Державних стандартів проводиться на високому рівні присвоєння робітничих розрядів, згідно навчальних планів.

Так, додержуючись всіх норм та Державних стандартів, була проведена робота в групі маляр, штукатур ІІ курс на присвоєння робітничого розряду (штукатур ІІ розряду). Майстер виробничого навчання - Каледіна Л.А.

Поетапна атестація проходила в 2 етапи, спочатку теоретична частина (учні відповідали на теоретичні питання), потім виконання практичних робіт штукатура ІІ розряду, згідно кваліфікаційної характеристики. Учні показали добрі результати в оволодінні знань та навичок з професії штукатура ІІ розряду. (Вольвоч Олена, Генералов Олексій, Міллер Анастасія, Цимбол Сергій, Яковенко Сергій).

Роботу учнів оцінювала комісія в складі:голова метод комісії  Іванцова В.В.,викладач Кірносов Є.М. та майстри виробничого навчання Каледіна Л.А.,Каледін Д.В.,Івченко О.В. Проведенна і добре організована поетапна атестація ще раз засвідчує, що вибран вірний шлях в справі впровадження та дотримання Державних стандартів навчання в учбовий процес підготовки кваліфікованих робітників.

Є. Кірносов.

Старший майстер.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама