З надією на подальшу співпрацю

29.04.2014
922
0

Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 7 та Дзержинська музична школа ім. І.Карабиця мають давню традицію співробітництва. Юні музиканти зі своїми наставниками  (а це Євсюкова М.В., Овчинникова О.І., Серьогіна О.В., Миронова Н.В., Шепель Н.І.) неодноразово виступали в школі з концертами. Відгукнулися викладачі музичної школи й на прохання вчителя української мови Юхименко О.В. підтримати її виступ на педагогічному «Х-факторі» в Донецьку в листопаді 2013 року.

Добре усвідомлюючи місію сучасної освіти, яка все більше набуває ознак  інтегрованості, вчителі й учні цих навчальних закладів підготували спільний концерт «Пісня єднає серця». Захід відбувся у ЗОШ № 7. У ході концерту пролунало 10 інструментальних композицій та 2 вокальні номери. Присутні мали змогу насолодитися незрівнянними мелодіями українських та російських пісень.

Ведучі концерту – семикласниці Олюніна Вікторія та Бабаніна Єлизавета, працюючи над сценарієм заходу, подбали про те, щоб представити виконувані мелодії якомога цікавіше. Скажімо, тільки фахівцям відомо, що пісня «Їхав козак за Дунай», виявляється, мала автора – козака Семена Климовського; а популярність його твору в XVIII ст. подолала кордони держав, і пісню можна було почути французькою, угорською, чеською, болгарською, англійською мовами. Допомагали юним ведучим учні 6-7 класів – учасники літературної частини концерту: Ананьєва А., Гльоза В., Горох Ю., Лагер А., Молоткова А., Неділя Б., Савченко Д., Шелудько Л. Їхні словесні презентації пісень стали тим містком, який поєднав душі глядачів із майстерністю юних музикантів.

А вона й справді захоплювала. Проникливо звучала пісня «Дивлюсь я на небо» у виконанні ансамблю гітаристів (викл. Миронова Н.В.). Запам’яталися й «Очі волошкові» та «Ой за гаєм, гаєм…», тим більше що виконували їх добре знайомі усім присутнім Саванов Д. та Лозова А. ( викл. Овчинникова О.І.). Улюбленцем педколективу та учнів нашої школи давно вже став   ансамбль «Акорд» у складі Стародубцева В., Юхименка Г., Разумняка П. та їх викладач Євсюкова М.В. Хлопці й цього разу потішили слухачів зворушливою грою. Не залишилося жодного байдужого, коли зазвучали чисті дівочі голоси Бурики А. та Елоян С.(викл. Серьогіна О.В.). Без перебільшення можна сказати : у залі панувала атмосфера натхнення і єднання. Усі присутні усвідомили, яке це неоціненне багатство, яка сила – пісня! Вона покликана очищати, просвітляти серця, гартувати дух, плекати любов до краси і творчості. Воістину писав український класик М. Рильський:

В піснях дівоча світла туга

І вільний помах косаря,

В них юність виникає друга,

Висока світиться зоря…

Кульмінацією  концерту стали «Лірична пісня» та «Спят курганы темные…».

Зі словами подяки колегам та артистам виступила заступник директора з навчально-виховної роботи Шарафон А.С. Із надією на подальшу співпрацю приєднуємося до її побажань і ми, вчителі ЗОШ №7. Сподіваємося: серед наших учнів знайдуться ті, хто захоче познайомитися з музикою ближче і з наступного року стати ще й вихованцем музичної школи.

Вчителі ЗОШ І-ІІІ ст.№ 7

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама