З початку року послугами міського центру зайнятості скористалися майже півтори тисячі осіб

16.11.2016
1231
0

З початку року послугами міського центру зайнятості скористалися майже півтори тисячі осіб

Напередодні Дня працівника соціальної сфери директор Торецького міського центру зайнятості Боровська О.В. під час прес-конференції для представників місцевих засобів масової інформації розповіла про стан фіксованого ринку праці, результати та особливості роботи центру зайнятості в поточному році.

З початку року послугами міського центру зайнятості скористалися 1497 осіб, з них 1208 отримали статус безробітного. За сприяння служби зайнятості працевлаштовано 736 осіб, з них 451 - зі статусом безробітного, в тому числі шляхом виплати компенсації єдиного соціального внеску роботодавцям - 7 осіб. Для вирішення питання працевлаштування з початку року 205 безробітних проходили навчання за направленням служби зайнятості. 320 осіб з числа безробітних взяли участь в громадських оплачуваних роботах, організованих міським центром зайнятості.

На стан фіксованого ринку праці в 2016 році, певною мірою, вплинуло підвищення кількості вакансій, зменшення чисельності вивільнених працівників та взаємодія центру зайнятості з підприємствами інших міст (м. Костянтинівка). Як наслідок, у порівнянні з минулим роком зменшилась кількість безробітного населення. З початку 2016 року до Торецького міського центру зайнятості надійшли відомості про 793 вакансії на підприємствах, в організа-ціях та установах міста.

За 10 місяців цього року кількість безробітних, які скористалися послугами міського центру зайнятості, в порівнянні з таким же періодом 2015 року, значно не змінилась. Питома вага жінок у 2016 році - 60%, молоді до 35 років - 48%, осіб, які мають робітничі професії, - 52%, службовців - 30%, осіб без професії, спеціальності - 17%. Допомогу по безробіттю отримували 456 осіб.

Також директор центру зайнятості розповіла про появу сучасних нововведень та напрацювань, які мають позитивні результати для працевлаштування безробітних, а саме: відеорезюме, як різновид резюме, який дозволяє роботодавцю отримати перше враження про кандидата та призначити особисту зустріч. Відеорезюме можливо розмістити на відеохостінгу YouTube, на веб-порталі Донецького ОЦЗ, в мережі Facebook. Онлайн-співбесіда - це сучасна, зручна форма, яка економить час і кошти як шукача роботи, так і роботодавця. Її можливо проводити як в індивідуальній, так і в груповій формі (онлайн-аукціон претендентів). Відеовакансія - нова унікальна послуга на ринку праці, це найсучасніший і ефективний інструмент для підбору талановитих та перспективних фахівців. Це  самопрезентація роботодавців - розміщення відеовакансій на власному каналі YouTube. А також відеопрезентація учбових закладів та дистанційне навчання.

За 2016 рік за участю Торецького міського центру зайнятості було складено 16 відеорезюме, записано 7 відеовакансій, проведено 4 онлайн-співбесіди.
По завершенню прес-конференції Боровська О.В. відповіла на деякі запитання, які цікавили присутніх кореспондентів місцевих ЗМІ.

- Ви розповіли про новітні послуги центру зайнятості, насамперед, дистанційне навчання. Можна трохи детальніше про це?

- Дистанційне навчання - це добре організована й контрольована самоосвіта з використанням комп'ютерної техніки й комуніка-ційних мереж, спеціального програмного забезпечення, веб-ресурсів та ІТ-сервісів. Суттєво важливим є й те, що дистанційна освіта вирішує проблему навчання та підвищення кваліфікації тих безробітних, які проживають в нашому місті і для кого проїзд в інші міста є проблемним.

- Які вакансії актуальні сьогодні на ринку праці?
- На сьогодні потрібні лікарі, вчителі, майстри виробничого навчання, водії, кухарі, бухгалтери.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: пресс-конференции для СМИ, центр занясти, информация
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама