Загін "Нащадки Перемоги" веде пошук…

10.04.2013
1039
0

10 листопада 2012 року стало для учнів нашої школи початком пошукової роботи.

Колишній вчитель нашої школи Хлинцева В. М., яка довгий час займалася патріотичним вихованням, не пройшла повз статті, опублікованої в газеті "Дзержинський шахтар" за 09.10.2012 року, "Воды Енисея хранят память о нашем земляке".

Ця стаття дала поштовх учням школи, а саме загону 9 класу "Нащадки Перемоги", для початку пошукової роботи щодо інформації про земляка Акименко Григорія Артемовича.

Перший крок - це засідання загону щодо розробки плану заходів для проведення пошукової роботи. Учасники загону свій пошук почали з матеріалів, які знаходяться в кімнаті бойової слави:

- на стенді "Память о них будет жить в веках" є фото Акименко Г.А. На іншому стенді є фото його молодшого брата Акименко Порфірія Артемовича, який пройшов війну і демобілізувався в 1946 році;

- Сорочук Д. і Задорожний О. опрацювали Книги пам'яті (7том  і 23 том), знайшли запис в томі №7,стор. 274,  що Акименко Г.А.  помер від ран та похований у Красноярську;

- Краснікова О. передивилася фотографії солдат, які знаходяться в архівах музея. Пошук приніс результати - знайшли фото Акименко Г.А.;

- Степаненко С. і Єрьоменко В. працювали з  "Книгою учнів", яка починається з 50-х років, і знайшли запис за 1969 рік: в перший клас вступила Акименко Наталія Прокоф'євна, племінниця Акименко Г.А. , батьки та їхня адреса. Радіючи цій знахідці, всі зібралися і вирішили, не відкладаючи, піти за адресою, вказаною в книзі обліку.



На вул. Чапаєва, 70 пішли Задорожний О.,  Єрьоменко В.,  Степаненко С. На жаль вдома нікого не було, тому ми звернулися до сусідів, які мешкають поруч. Нас зустрів Пальчик В.П. Він все життя прожив в будинку, який стоїть супроти будинку нашого героя. Пальчик знав родину Акіменко, але мало що міг розповісти про Акименко Г.А. тому, що був ще малим, разом не гуляли. Сусід згадав тільки те, що Акименко Г.А. поїхав вчитися до воєнного  училища і більше додому не повертався.  Пальчик В.П. розповів про Акименко П.А. та його родину. Брата та його дружини вже немає серед живих, а доньки мешкають в Дніпропетровській області. Також Пальчик В.П. повідомив про родичів, які мешкають в с.Новгородське. Це родина Міщенко. Нам дуже пощастило: через Міщенко Миколу Кузьмича, його племінницю Химочку Марію Петрівну ми змогли зв'язатися з племінницею Акименко Г.А., яка мешкає в Дніпропетровській області, Раїсою Прокоф'євною. Вона надала нам декілька фотографій Акименко Г.А., свого батька Акименко П.А., своєї матері Міщенко Н.К., вчительки Залізнянської школи, та дані про родину свого батька:

Акименко Артем Ігнатович - батько - 1896 - 1976 р.р., освіта 4 кл. церковно- приходської школи, працював у колгоспі "Росія" - огородником;

Акименко Катерина Іванівна - 1898 - 1977 р.р., без освіти, працювала в колгоспі "Росія";

їхні діти: Григорій, Марія, Прокофій, Ольга, Антоніна.

Про свого дядька Акименко Г.А. вона знає мало, тільки те, що нам відомо зі статті.

Звіт з пошукової роботи ще готується.

Дякуємо  рідним Акименко Г.А., які відгукнулися на запити учасників загону "Нащадки Перемоги" НВК "Школа - сад" № 1 і надали інформацію та цінні фотографії з сімейного архіву: Міщенко М.П., Міщенко М.К., Кирчатій Р.П.,  сусіду Пальчику В.П. та вчительці  Хлинцевій В.М.

Л. Ворфлик.

Вчитель НВК "Школа - сад" № 1 

керівник загону "Нащадки Перемоги".

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама