Захистимо від туберкульозу себе і тих, хто поруч

10.04.2012
992
0

Всесвітня організація охорони здоров’я декілька десятиліть тому проголосила туберкульоз глобальною проблемою для людства. Тільки в 2010 році туберкульозом захворіло практично 9 млн. осіб та померло 1,4 млн.; причому 93% з них в розвинутих країнах. Це захворювання займає друге місце серед самих небезпечних інфекційних захворювань та швидко поширюється.

Україна не стала винятком: в країні зареєстровано епідемію захворювання в 1995 року.

Сьогодні в Україні подоланню епідемії туберкульозу приділяється велика увага державних і недержавних організацій. Тому з 2006 року відзначається повільне зменшення показників захворюваності та смертності як серед дорослого населення, так і дітей та підлітків.

Організація Товариства Червоного Хреста України, сприяючи державі у боротьбі з туберкульозом, здійснювала і натепер здійснює  різні міжнародні, національні та регіональні програми, направлені на зменшення захворюваності та смертності населення країни від туберкульозу.

Дзержинська міська організація Товариства Червоного Хреста України включилася в роботу по проекту Глобального Фонду по боротьбі зі СНІДом, туберкульозом та малярією «Медико-со­ціальний супровід та формування прихильності до лікування туберкульозу». Це медичний супровід хворих серед вразливих верств населення, соціальна підтримка хворих на цю інфекційну хворобу та громадян групи ризику з числа найуразливіших, са­нітарно-освітня робота серед населення щодо запобігання захворювання на туберкульоз, заклик до ведення здорового способу життя.

Сьогодні дуже важливо надавати підтримку тим категоріям громадян, у яких немає коштів для оплати профілактики та лікування цього інфекційного захворювання, для ведення ними здорового та повноцінного способу життя.

Ми працюємо з хворими на туберкульоз, які мають фактори ризику: зловживання алкоголем, споживання наркотиків, безро­бітними, колишніми ув’язненими, маючими супутні захворювання. Під безпосереднім контролем медичної сестри Червоного Хреста хворий приймає ліки, які призначив йому лікар-фтизіатр.

На цьому етапі лікування важливо підтримати хворих не тільки психологічно, але й матеріально. Майже усі вони потребують доброго харчування, одежі, взуття, засобів гігієни.

По проекту Глобального Фонду Червоний Хрест закупив великі продуктові набори для соціальної підтримки, які хворі на туберкульоз отримують, якщо не переривають лікування.

Крім цього, міська організація Червоного Хреста таким хворим виділяє матеріальну допомогу.

Міжнародною Федерацією Товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця 2012 рік оголошено Європейським роком «активного старіння» та солідарності між поколіннями. З 2 квітня по 2 травня Товариство Червоного Хреста проводить Всеукраїнський місячник Червоного Хреста під гаслом «Милосердя не має віку й статі. Приєднуйся до Червоного Хреста!»

Якщо ваші серця відкриті для співчуття і горе ближнього - ваш біль, завітайте до організації Червоного Хреста (дитяча по­лікліннка, 19 каб). Тут завжди готові прийняти від вас продукти харчування, одяг, взуття, аби не залишити знедолених наодинці з бідою, нагодувати та обігріти самотніх і немічних.

Приєднуйтесь до нас і творімо милосердя разом!

Т. Кулікова. 

Голова Дзержинської міської організації 

Товариства Червоного Хреста України.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: лечение туберкулеза, туберкулез, товарищество Красного креста Украин
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама