Запобігти шахрайським діям

26.02.2014
979
0

З метою запобігання фінансовим порушенням і захисту прав споживачів Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, інформує.

Одним із основних завдань Нацкомфінпослуг є захист прав споживачів фінансових послуг шляхом застосування в межах своїх повноважень заходів впливу з метою запобігання і припинення порушень законодавства на ринку фінансових послуг.

Статтею 20 Закону України «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг» визначено, що однією із форм державного регулювання ринків фінансових послуг є ведення державних реєстрів фінансових установ і реєстрів осіб та ліцензування діяльності з надання фінансових послуг.

Враховуючи те, що споживачами фінансових послуг, які надаються кредитними спілками, є найбільш незахищені верстви населення - пенсіонери, люди похилого віку, питання якісної роботи небанківських фінансових установ є запорукою соціальної стабільності та довіри населення до центральних та місцевих органів виконавчої влади.

Повідомляємо, що кредитні спілки, які включені до Державного реєстру фінансових установ, мають право надавати фінансові послуги відповідно до МКОКУ України «Про кредитні спілки».

Отже, мєтою захисту прав споживачів фінансових послуг, запобігання і недопущення порушень законодавства в цій сфері Нацкомфінпослуг надає перелік кредитних спілок, територіально розміщених у Донецькій області:

- кредитні спілки, які зареєстровані в Державному реєстрі фінансових установ (додаток 1);

- кредитні спілки, які зареєстровані в Державному реєстрі фінансових установ та мають діючі ліцензії (ліцензії на здійснення діяльності по залученню внесків (вкладів) членів кредитної спілки на депозитні рахунки та/або ліцензії на здійснення діяльності з надання фінансових кредитів за рахунок залучених коштів, крім внесків (вкладів) членів кредитної спілки на депозитні рахунки (додаток 2).

Нацкомфінпослуг проведено аналіз стану подання звітних даних кредитних спілок, внесених до Державного реєстру фінансових установ. 3а результатами аналізу встановлено, що 8 кредитних спілок, які зареєстровані в Донецькій області, не подають звітності більше одного року (додаток 3).

З метою сприяння розвитку ринку небанківських фінансових установ та ефективної реалізації повноважень Нацкомфінпослуг, доступності та зручності  надання адміністративних послуг, а також надання суб’єктам фінансового ринку іншої допомоги з питань, що належать до повноваження Нацкомфінпослуг, створено Сервісний центр з обслуговування учасників ринків фінансових послуг (далі - Сервісний центр).

Тому з метою запобігання шахрайським діям та отримання повної інформації щодо фінансових установ, у тому числі кредитних спілок, можна звертатися до працівників Сервісного центру за телефоном (044) 234-99-07.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама