Здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам при фактичному проживанні на території, підконтрольній українській владі

07.03.2016
1238
0

Органи соціального захисту населення здійснюють соціальні виплати внутрішньо переміщеним особам, які перемістилися з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції.

Порядок оформлення та видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014  № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб».

Виплата щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам регламентується постановою Кабінету Міністрів України від  01.10.2014  № 505 «Про надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг».

Виплата всіх соціальних допомог переміщеним особам здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.11.2014 № 637 «Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам».

Варто зазначити, що соціальні виплати проводяться за місцем перебування таких осіб на обліку, що підтверджується довідкою внутрішньо переміщеної особи.

З метою забезпечення контролю в системі обліку внутрішньо переміщених осіб та здійснення соціальних виплат, відповідно до інформації, отриманої з правоохоронних органів, відповідній категорії громадян були призупинені виплати соціальних державних допомог, в тому числі, щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання та на оплату житлово-комунальних послуг.

Соціальні виплати громадянам, щодо яких отримана інформація, призупинені до надходження відповідних відомостей від органів Державної міграційної служби, або підтвердження особою факту проживання за місцем проведення виплат.

З метою підтвердження права на подовження отримання зазначених виплат, особам, яким призупинено надання соціальних державних допомог, в тому числі, щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання, необхідно звертатися до Департаменту соціального захисту населення Дзержинської міської ради (м.Дзержинськ, Чапаєва,1) за місцем перебування на обліку з документами, що підтверджують особу (паспорт, ідентифікаційний код).

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: внутренне перемещенные лица, УТЗСН, социальная помощь
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама