Зелене свято - клечальне диво

05.07.2016
1120
0

Ось і відсвяткували щербиняни Зелені свята. До них готувалися заздалегідь: висаджували та виходжували розсаду, прибирали хати та подвір`я і чекали, коли наступить справжнє буяння квітів. Як і повинно бути, городи перед Трійцею зазеленіли. Дивишься – око радіє, а душа просить свята.

Будинок народних традицій також готувався до свята:  і діти, і дорослі вчили пісні, танці, обряди. Відбулося свято біля «Крамниці» приватного підприємця А. В. Біжан. Спека не ставала на заваді, коли  люди співали та танцювали. На свято завітала Береза. Яке ж свято Трійці без Берези. Вважалося, що вона володіє особливою силою, якою здатна наділити і людину. Вона привітала гостей зі святом, а дівчатам подарувала свої гілочки, як символ чистоти і краси дівочої.
Наряджали найкращу дівчину та водили її селом, вітали усіх зі святом, дарували віночки та букетики вибуялих трав, як символ здоров`я і щастя. Добра господиня А.В. Біжан обдарувала гостинцями і дітей, і дорослих. Вона щиро милувалася діточками – учасниками художньої самодіяльності, дякувала народний фольклорний ансамбль «Надія» за гарні пісні.

Глядачі були дуже задоволені виступом дитячих колективів та фольклорного ансамблю. Вони щиро аплодували і самі готові були піти до танцю.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: Православные праздники, Троица, праздник троицы
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама