Життя одне - бережи себе

16.05.2013
1096
0

Охорона життя і здоров’я працюючих від впливу небезпечних та шкідливих виробничих факторів має важливе соціальне значення, адже здоров’я працівників є національним багатством держави, оскільки безпосередньо впливає на працездатність людини, а відтак – на її добробут і подальший розвиток держави.

З метою привернення уваги, формування належного ставлення до питань охорони праці у підростаючого покоління в Дзержинському професійному гірничому ліцеї з 22 по 28 квітня 2013 року пройшла акція під девізом: «Запобі­гання професійним захворюванням».

Були оновлені куточки з охорони праці в навчальних кабінетах та майстернях, проведені виставки проспектів спецодягу, засобів індивідуального захисту, наочних посібників, пропаганди з питань захисту від небезпечних  і шкідливих виробничих факторів. З цією метою в групах учні згідно своєї професії підготували презентації на тему: «Професійні захворювання та засоби запобігання». Кращими були роботи учнів групи       № 13 «Кухар, кондитер» Лупенкової А., Прусакової В., групи № 18 «Електрогазозварник» Бондарьової В.

Охорона праці є невід’ємною складовою забезпечення гармонійного розвитку суспільства, а збереження здоров’я та життя працівників залежить від кожного, хто бере участь у трудовій діяльності. Тому важливо пам’ятати, що додержання законодавства у сфері охорони праці, розвиток культури охорони праці у суспільстві стане запорукою збереження здоров’я працівників та найціннішого – людського життя.

Серед учнів та працівників ліцею були проведені зустрічі на тему: «Нешкідливі та безпечні умови праці – запорука здоров’я працюючих», конференція «Конституційні права громадян на належні, здорові та безпечні умови праці», де учні групи № 31 «Електрослюсар підземний, електрозварник ручного зварювання» Кузьменко І., Афанасьєв В., групи № 21 «Електрослюсар підземний, електрозварник ручного зварювання» Акименко О., Очерклевич В., групи № 32 «Продавець продовольчих товарів, продавець непродовольчих товарів» Дашко А. та інші показали свою активність, знання з охорони праці та правознавства.

Учні разом з майстрами виробничого навчання та викладачем охорони праці Синициною Н.О. підготували та провели гру-тренінг «Як і чому виникають пожежі?», а також прийняли участь у конкурсі «Кращий слоган з охорони праці».

На методичних нарадах викладач охорони праці Синицина Н.О. приділяє увагу статтям журналів «Охорона праці», «Пожежна безпека», «Технополіс» по забезпеченню реалізації конституційних прав громадян на відповідальність робітників за порушення вимог охорони праці.

В ліцеї систематично ведеться робота з питань додержання охорони праці в навчально-виробничому процесі, що дало можливість уникнути травматизму та нещасних випадків серед учнів та співробітників ліцею.

І. Сюлєва.

Заступник директора з навчально-виробничої роботи.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама