Значення охорони праці для майбутніх працівників

23.05.2018
957
0

Значення охорони праці для майбутніх працівників

З метою виконання заходів до Дня охорони праці "Захищене і здорове покоління" 26 квітня для студентів  Донбаського державного коледжу технологій та управління було проведено відкритий урок на тему "Значення охорони праці для майбутніх працівників".

Тема уроку має важливе прикладне значення. Оскільки професії гірничого майстра, електромеханіка відносяться до робіт з підвищеною небезпекою, тому знання питань охорони праці знаходяться в пріоритеті у професійній підготовці кваліфікованого працівника.

Вивчення теми "Охорона праці" дає можливість студентам чітко засвоїти причини виникнення аварій, нещасних випадків на виробництві, яку небезпеку може завдати порушення правил безпеки, як своєчасно попередити нещасні випадки, необхідність надання допомоги потерпілим.

Майбутні працівники повинні розуміти, що головна мета охорони праці та безпеки життєдіяльності - це забезпечення безпечних умов праці, збереження життя та здоров'я працівників на робочому місці в процесі їх трудової діяльності.

В уроці взяли участь завідувач сектору страхових експертів з охорони праці - страховий експерт з охорони праці Торецького міського відділення Цурган В.М., заступник генерального директора з охорони праці ДП "Торецьквугілля" Соболев Л.М., заступник начальника відділу гірничо-технічного нагляду у Торецькому регіоні Головного управління Держпраці у Донецькій області Злобін І.В., головний спеціаліст відділу праці та соціально-трудових відносин управління соціального захисту населення цивільно-військової адміністрації міста Торецьк Таранюк С.Г.

Учасники відкритого уроку запропонували до уваги студентів  вимоги законодавства про працю молоді, вимоги до професійної підготовки робітників та спеціалістів вугільних шахт, про відповідальність за порушення законодавства з охорони праці. Також було висвітлено питання компенсацій та пільг для працівників вугільних підприємств.

Студентам було запропоноване невеличке тестування з питань охорони праці. 
По закінченню відкритого уроку студентам побажали міцного здоров'я і наснаги до знань.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: охорона праці, відкритий урок
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама