Оренда житла в сучасних умовах

06.04.2023
343
0

Оренда житла в сучасних умовах Здача житла в оренду є поширеною справою, таким чином власники вирішують свої фінансові проблеми, і треба сказати, що це досить вигідне підприємство. Але, нерідкі й такі випадки, коли здавання квартири в оренду перетворюється на справжню проблему і з'являється безліч неприємностей. Наприклад, квартиранти можуть бути галасливими, і тоді не уникнути скарг сусідів, вони можуть залити тих самих сусідів або зробити в орендованій квартирі справжній погром.

Квартиронаймачі також можуть бути незадоволені господарями, які можуть з'явитися з перевіркою в будь-який час дня і ночі, відчиняти двері своїм ключем, без попереднього попередження і ще багато різних нюансів, які важко буває дозволити. Хорошим виходом із такої ситуації може стати договір оренди житла. Договір оренди квартири слід укладати за найм квартири, як на тривалий, так і на короткий термін. Такий договір захищає права і власника житлової площі, і орендаря, так при виникненні конфліктної ситуації договір оренди стане корисним обом сторонам. За допомогою такого договору вирішуються будь-які проблемні моменти, які можуть виникнути протягом його дії. Правильніше оформити договір оренди у нотаріуса, оскільки в цьому випадку всі проблеми та конфліктні ситуації вирішуються відповідно до законодавства.

Договір оренди квартири, як правило, укладається у двох примірниках, один із яких знаходиться у власника, інший у наймача. При оформленні документа договору оренди житла обом сторонам слід уважно ознайомитись з усіма пунктами цього договору, перш ніж ставити свій підпис. Звернути увагу варто на правильність даних обох сторін, адресу квартири, вартість орендної плати, відповідальність сторін, умови та термін розірвання договору та інші предмети договору.

На сайті юрконсультація.com.ua можна ознайомитись із зразком договору про оренду житлового приміщення. Шаблони та зразки документів представлені на сайті буквально на всі випадки життя.

При виборі квартири для оренди необхідно переконатися, що людина, яка її здає, дійсно є власником або в неї на руках є документи, що дозволяють йому здавати квартиру в найм, як правило, це довіреність, яка має бути нотаріально завірена. Ознайомитись слід і з квитанціями на оплату комунальних послуг, переконавшись, що немає заборгованості. Договір оренди стане надійним захисником обох сторін у будь-якій спірній ситуації.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: договір оренди квартири, оренда житла
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама