Британський кіт - аристократ чи плюшева іграшка?

07.03.2023
242
0

Британський кіт - аристократ чи плюшева іграшка?Кішку з упевненістю можна назвати найулюбленішою домашньою твариною. Сама назва «домашня тварина» не цілком підходить до кішки, кішка радше друг і член сім'ї. За бажання завести кота чи кішку виникає питання, яку саме породу, з якими якостями краще мати домашнього друга? Британський кіт по праву завойовує все більшу популярність у любителів котів.

Британські коти – це порівняно давня порода кішок, але особливо цікаві британці, які з'явилися наприкінці ХХ століття. Це досить велика кішка з плюшевою шерсткою, приємною на дотик, великими виразними очима, докладніше про особливості даної породи можна дізнатися, пройшовши за посиланням https://kotomaniya.com.ua/brytanskyj-kit/. Селекціонери не втомлюються працювати над удосконаленням породи британського кота, особливо різноманітне забарвлення цієї тварини. На сьогоднішній день відомо 60 відтінків шерсті британців. Різним буває і колір очей британського кота, багато в чому він залежатиме від забарвлення вовни тварини, але часто зустрічаються представники породи з різними очима.

Характер у британських кішок досить миролюбний, вони відрізняються спокоєм, але люблять брати участь в іграх з іншими членами сім'ї, особливо з дітьми. Назвати британських кішок лагідними не можна, вони вибагливі, на руки підуть лише до тих, кого виберуть самі. А ось догляд за кішкою досить простий, так коротка вовна не викличе великих турбот, досить періодично видаляти зайві волосинки м'якою щіткою або просто погладжуванням. Необхідно стежити за станом вух. У плані харчування британські коти не вибагливі, з однаковим задоволенням вони поглинатимуть сухий і консервований котячий корм, але необхідно пам'ятати і про те, що такому коту необхідно регулярно давати відварену курку, сир, але свіже молоко може викликати у тварини розлад шлунка.
Маленькі кошенята британської породи досить грайливі, як і більшість кошенят інших порід, але з віком вони стають досить лінивими, ведуть малорухливий образ. Є ризик виникнення ожиріння у британських котів, тому потрібно ретельно стежити за раціоном харчування.

«Ми відповідаємо за тих, кого приручили» - ця цитата з Маленького Принца якнайкраще підходить до британської породи котів. Котів цієї породи необхідно виховувати з раннього віку, але виявляючи строгість, не забувати про заохочення, кішка це оцінить, ставши відданим другом. Британець не гарна м'яка іграшка, це ненав'язливий, інтелігентний друг, про це слід пам'ятати, заводячи кішку такої породи, і ставитись до неї відповідно.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: характер у британських кішок, британський кіт
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама