1 жовтня - ДЕНЬ ВЕТЕРАНІВ ТА ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ

30.09.2016
1224
0

"Поки ми молоді, старість бачиться нам такою далекою і навіть неможливою. Нам здається, що ми завжди будемо молоді, але… Роки минають швидко і в якусь мить людина починає розуміти, що вона поповнює ряди бабусь та дідусів."

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також і День ветерана. Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.

Ми мало замислюємося над тим, хто ж такі "особи похилого віку", чим маємо завдячувати їм. Передусім, це люди, які піднялися на найвищі вершини життя, з яких воно бачиться більш реальним, без оман. Їхнє найбільше багатство – досвід, знання, вміння, мудрість. Але найголовніше, що це покоління тих, хто на фронті чи в тилу, вистояли і зробили найбільший внесок у розгром гітлерівського фашизму. Цього не маємо забувати.

В Україні створено систему законодавства щодо соціального захисту літніх людей, яка спрямована на підтримку громадян похилого віку, повернення їх до самостійного повноцінного життя. 

Коли мова йде про Пенсійний фонд, це відразу асоціюється з людьми похилого віку та виплатою пенсій. Дійсно, пріоритетними та найважливішими завданнями для управління Пенсійного фонду України в мДзержинську залишаються забезпечення вчасної та в повному обсязі виплати пенсій і грошових допомог 27113 громадянам міста .

Турбота про людей похилого віку займає центральне місце в діяльності управління Пенсійного фонду. Для кожного спеціаліста найважливіше, щоб люди поважного покоління, які звертаються до управління за консультаціями, отримали кваліфіковану допомогу, чуйне ставлення до їх життєвих проблем і, насамперед, залишились вдоволені результатами і рівнем обслуговування.
Під особливою увагою спеціалістів знаходяться учасники війни, яких на обліку в управлінні перебуває 1174 осіби, учасники бойових дій – 172 осіби, інваліди війни – 239 осіб, діти війни 7877.

Керівництво та фахівці завжди відкриті для спілкування з тими, хто цього потребує найбільше, тому систематично проводяться виїзні прийомні громадян за місцем їх проживання.

Для людей, які не мають можливості безпосередньо прийти на прийом до спеціаліста, щоденно проводяться гарячі телефонні лінії за номерам 4-27-64 . Завдяки чому громадяни мають можливість отримати необхідну інформацію в оперативному режимі, а фахівці управління – миттєво відреагувати на ту чи іншу проблему громадянина. З початку 2016 року на гарячу телефонну лінію звернулось 222 осіби.

Вшановуючи цей День, ми доземно вклоняємось Вам, сивочолі ветерани війни та праці, хто подолав ворога, підняв з руїн рідну Україну. Нехай героїчні вчинки минулого надихають всіх нас на нові звершення в ім’я української держави. Ваша праця, подвиг, ставлення до людей та духовних цінностей – це приклад для наслідування сучасній молоді.

Бажаємо всім ветеранам України міцного здоров’я, добра, радості, довголіття, миру та злагоди у ваших душах. Нехай в цьому стрімкому світі завжди по-особливому світиться родинний теплий вогник – вічне джерело наснаги й любові.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: День пожилых людей, праздники
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама