Майстер педагогічної справи (Назустріч Дню вчителя)

03.10.2013
1134
0

Професію вчителя Олена Анатоліївна Корінєва обрала тому, що вона дуже любить дітей, а стати вчителем мріяла з дитинства, адже виховувалась у великій і дружній родині, де прищеплювали людяність, шанували професію вчителя й мали досвід педагогічної діяльності. Із завмиранням серця вона розглядала бабусині світлини далеких 30-х-40-х років  минулого століття, на яких зображені хлопчики та дівчата з дитячого будинку під час літнього оздоровлення у Святогір’ї, або ж світлини тітки та дядька, сільських учителів,  із сценами з шкільного життя учнів 50-х –70-х. Завітавши під час  літніх канікул до родичів на Харківщину у 80-ті, спочатку боялася навіть доторкнутися до акуратно складеної сестрою купки зошитів, а потім незмінно допомагала  їй поповнювати дидактичні матеріали, виготовляючи їх власноруч із старих підручників, готувати клас до нового навчального року, або ж залюбки працювала з однолітками, підопічними брата, під час п’ятої трудової чверті у полі та колгоспному садку. Так народжувалося покликання, були закладені відданість справі, відповідальність,  бажання навчати дітей як сенс життя, що спирався на досвід поколінь. Тому, мабуть, ще сидячи за шкільною партою, навчилась розу­міти своїх педагогів – мудрих і  прекрасних людей. Саме навчання у школі №3 Дзержинської міської ради, де зараз і працює Олена Анатоліївна вчителем історії, сприяло ще в дитинстві її утвердженню  у професійній спрямованості.

Здобути необхідні педагогу знання та навички, сформувати активну життєву позицію допомогло навчання в 90-ті у Луганському  Національному  університеті  імені Тараса Шевченка, в роки, коли народжувалась незалежна Україна,  відкривались «білі плями» її історії, відроджувались її традиції, стверджувались демократичні засади життя суспільства, змінювалися пріоритети загальнолюдських цінностей.

Педагогічна діяльність  вчителя історії Корінєвої  О. А. нараховує вже майже двадцять років. І з кожним роком учитель все більше усві­домлює відповідальність, адже  формування особистості учнів, їх світогляду, переконань, моральних якостей вимагає, в першу чергу, безперервної роботи над вдосконаленням особистого професіоналізму.    У Олени Анатоліївни  багато досягнень.  В 1997 році вона стала призером міського конкурсу «Вчитель року», в 2004 році підготувала команду школярів для участі в обласній  конференції, присвяченій діяльності П. Сагайдачного, а  в 2006 році реферат «Роль козацтва в історії регіону» став переможцем  міського етапу  конкурсу учнівської  творчості .  У 2011 році  учнівська робота стала лауреатом обласного  етапу  Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості в но­мінації «Історія України та державотворення».

Неодноразово  її учні ставали призерами II та III турів Всеукраїнських олімпіад з історії. За останні  три роки  О. А. Корінєва  підготувала  команду учнів  для участі у всеукраїнських турнірах  з історії, яка за результатами попереднього відбору виборола право  представляти Донецьку область на фіналі Всеукраїнського турніру юних правознавців  у м. Одесі,  де увійшла  у 5 кращих команд України,  та   юних істориків (м. Житомир), де отримала диплом 3 ступеня. Переможний шлях команди проходить також через міста Кременець, Севастополь, Білу Церкву.

Випускники Олени Анатоліївни з повагою та вдячністю згадують уроки та настанови майстра педагогічної справи.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама