"16 днів проти насильства", або "Насильство - сміття, яке потрібно виносити із дому!"

22.12.2016
1136
0

Неможливо уявити щасливу та міцну родину без дитини. Тоді ж чому в сучасному світі існує насильство та жорстокість? Чому щороку піднімаються питання фізичного, сексуального, економічного та психічного насилля? Чому державним мужам щороку доводиться удосконалювати законодавчу базу для захисту найслабкіших - дітей, жінок? Виборювати їх права?

Саме такі питання та проблеми підіймалися 29 листопада в Дзержинському професійному ліцеї фахівцями служби ЦСССДМ та мобільною бригадою волонтерів, які завітали до нашого навчального закладу в рамках акції, що проводиться з 25 листопада до 10 грудня в усіх регіонах України. Ця акція має назву "16 днів проти насильства".

Під час проведення заходу "Стоп насиллю!" фахівці намагалися звернути увагу присутньої молоді на проблему сучасного суспільства - насильства серед дітей. Вони надавали рекомендації щодо виховання вольових рис характеру, таких,  як уміння стримувати себе в конфліктній ситуації, доводити справу до кінця, досягати поставленої мети.

Учні ДПЛ були активними учасниками заходу. Вони відповідали на поставлені запитання та висловлювали свою життєву позицію. Серед них можна виділити учня групи 20, який навчається за професією "Кухар-калькулятор", Черемісіна Владислава. Він вступав в полеміку, дуже гідно та по-дорослому відстоював свою життєву позицію та точку зору. Скакун Владислав та Сак Максим стали учасниками вистави, в якій конфлікт батька та сина спробували вирішити без насилля та жорстокості.

Такі профілактичні заходи важливі, бо саме вони сприяють формуванню правосвідомості та правової поведінки учнів, відповідальності за своє життя, корегують взаємовідносини з оточуючими, допомагають учням подолати егоцентризм.

Торецьк, приєднуйся до акції, щоб розірвати коло агресії та насилля! До 10 грудня одягнись в помаранчеве, бо це колір акції "16 днів проти насильства" у 2016 році. Учні Дзержинського професійного ліцею вже висказали свою позицію: "Ми за світ без насилля!" Доказом цього стала кольорова долонька на стенді.

Г. Дмитрова,
К. Марченко.
Класні керівники.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: насилие в семье, насилие над детьми, насилие
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама