Геть насильство над дітьми!

08.12.2016
1248
0

Геть насильство над дітьми!

Жорстоке поводження з дітьми - проблема держави та кожної свідомої особистості. Проблема жорстокості й насильства в нашому суспільстві стає дедалі актуальнішою. Це пов'язано з багатьма соціально-економічними чинниками, серед яких: збільшення кількості неповних сімей унаслідок розлучень і виїзду батьків за кордон, відвертої неконтрольованої пропаганди насильства та агресії на телеекранах, комп'ютерні ігри, в яких підлітки можуть "утекти", "відірватися" від реальності й понуритись у жорстокий віртуальний світ.

В рамках підготовки до відзначення Європейського дня із захисту дітей від сексуальної експлуатації 17 листопада в освітньому окрузі №6 на базі ЗОШ №21 для учнів 8-9 класів шкіл №20 та №21 пройшов тренінг "Геть насильство над дітьми!", підготовлений соціальним педагогом, практичним психологом Парімоновою Т.Г., в ході якого вирішувались питання взаємин в сім'ї, в школі, серед однолітків та в суспільстві в цілому.  

Тренінг дав можливість дітям відверто відповідати на питання, відчувати себе впевнено. За результатами анкетування, проведеного серед учасників тренінгу, було встановлено, що вони не зазнавали насилля не від кого, а також не скоювали його по відношенню до інших.
З великим інтересом працювали діти над створенням та захистом колажів із таких тем, як   "Хто є жертвами домашнього насильства?", "В яких формах проявляється жорстоке ставлення до дитини?" та інші. Практикум "Аналіз ситуацій" дав можливість сформувати вміння розрізняти види насильства, агресора і жертву насильства. Практична робота в групах "Мозковий штурм" була спрямована на прийняття нестандартних рішень, знаходження шляхів виходу із різних складних ситуацій. Вправа "Коло ідей. Як зупинити насильство?" дала можливість учасникам тренінгу висловити думку, як можна уникнути  насильства. Підготовлені учителем пам'ятки, які отримав кожен учень, допоможуть в майбутньому відчувати себе впевненими та захищеними.

По закінченню учні висловили свої озитивні враження від заходу та підтвердили, що очікування їхні виправдались, побажали один одному успіхів, доброго здоров'я та не відчувати на собі насильства і не чинити його самим.

Н. Бондар.
Класний керівник 9 класу ЗОШ І- ІІІ ступенів № 20.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: насилие над детьми, тренинг
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама