ВОГОНЬ НІКОГО НЕ ЖАЛІЄ!

12.02.2009
1294
0
Основними чинниками пожежі стають дії людей та їх безвідповідальне ставлення до вогню. Також зазначимо, що переважна більшість пожеж трапляється під час паління у нетверезому стані.
Наведемо приклад:
10.12.2008 р. за день від паління у нетверезому стані загинуло 2 людини у    м. Селидове та 1 людина в сел. Воскресенка.
Для підтвердження небезпеки вогню звернемося до статистики за 2008 рік:
- загальна кількість пожеж, які виникли за причини необережного поводження з вогнем - 3031, при цьому загинуло 352 людини, серед них 2 дитини.
Серед них:
- пожеж від паління у нетверезому стані - 1571, загиблих - 312, серед них  2 дитини.
- займання через пустощі дітей з вогнем - 48, на щастя усі без жертв.
- через інші причини - 178 пожеж, 6 людей загинуло.
Якщо взяти статистичні дані по всій Україні то кожен день відбувається понад 160 пожеж, на яких гинуть 9-12 чоловік, та 5-7 отримують травми.
Якщо виникла пожежа:
Не панікуйте та остерігайтеся: високої температури, задимленості та загазованості, обвалу конструкцій будинків і споруд, вибухів технологічного обладнання і приладів, падіння обгорілих дерев і провалів. Знайте де знаходяться засоби пожежегасіння та вмійте ними користуватися.
Якщо ви опинилися в палаючій споруді:
- перед тим, як увійти в приміщення, що горить, накрийтеся мокрою ковдрою, будь-яким одягом чи щільною тканиною;
- в сильно задимленому приміщенні рухайтесь поповзом або пригинаючись;
- для захисту від чадного газу необхідно дихати через зволожену тканину;
- у першу чергу рятуйте дітей, інвалідів та старих людей;
- пам'ятайте, що маленькі діти від страху часто ховаються під ліжко, в шафу та забиваються у куток;
- якщо загорівся ваш одяг, падайте на землю і перевертайтесь, щоб збити    полум'я, ні в якому разі не біжіть - це ще більше роздуває вогонь;
 

Пожежна охорона закликає дотримуватися правил пожежної безпеки!!!!!!
ЧИМ МІЦНІШЕ ПАМ’ЯТЬ – ТИМ ДОВШЕ ЖИТТЯ
 
По іронії, пожежа, проти якої люди, під час, просто безсилі, виникає за вини цих самих людей. І потім, дивлячись на те, як вогонь перетворює все майно на попіл, людині не залишається нічого іншого, ніж звинувачувати себе. Тим часом, всі основні причини виникнення пожежі добре відомі кожному з нас з дитинства. Проте, часом ми забуваємо або не звертаємо уваги на техніку протипожежної безпеки. Інколи щастить, а інколи… Тож треба задатися питанням, чи варто сплачувати життям або здоров’ям за власну безпам’ятність чи несерйозне ставлення до елементарних правил та норм? Відповідь очевидна.
Незважаючи на постійний ріст використовування в побуті технологічних досягнень людства, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації саме пічного опалення займає далеко не останнє місце у низці причин виникнення пожеж у побутових приміщеннях. В цьому році в Донецькій області за цієї причини вже виникло 304 пожежі, 38 людей загинуло. До того ж, кількість пожеж збільшилася у порівнянні з минулим роком. Практично кожен день приносить нові жертви. Наприклад, десятого грудня в місті Макіївка виникла пожежа у приватному житловому будинку, розташованому по вулиці Ашхабадській. На місці пожежі рятувальники знайшли тіло чоловіка, приблизно 30 років. Одинадцятого грудня, теж у Макіївці, по вулиці Оборонній, знов таки палав будинок. І знов загиблі, на цей раз – двоє. В обох випадках причиною виникнення вогню стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Це – офіційне формулювання, яке використовують рятувальники, фіксуючи сумну подію, а у житті за цими сухими словами може стояти дрібниця, на яку просто своєчасно не звернули увагу – не побілила бабуся димохід, чи палаюча вуглина випала з печі на дерев’яну підлогу замість металевого листа, який забули прибити перед піччю. А результат один – загибель людей.
То ж, якщо у Вас вдома використовується пічне опалення, Головне Управління МНС України в Донецькій області ще раз нагадує Вам, що при експлуатації пічного опалення забороняється:
-   залишати без нагляду розпалену піч, а також доручати нагляд за нею малолітнім дітям;
-   розташовувати паливо та інші легкозаймисті речовини на передтопливному листі;
-   застосовувати для розпалювання печі бензин, керосин, дизельне паливо та інші легкозаймисті речовини;
-   розпалювати вугіллям, коксом та газом печі, не призначені для цих видів палива.
Не забувайте, що вчасно побілений димохід не тільки виглядає більш естетично, але і вчасно покаже, де з’явилася тріщина. Цю та інші «дрібниці» неважко запам’ятати, і чим міцніше буде пам’ять – тим довше буде життя.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама