202-річниця з дня народження видатного українського письменника Тараса Григоровича Шевченко

10.03.2016
1074
0

202-річниця з дня народження видатного українського письменника Тараса Григоровича Шевченко

09.03.2016 року вся Україна відзначає 202 річницю видатного українського письменника, художника та основоположника нової української літератури Тараса Григоровича Шевченко.

Шевченко народився 9 березня 1814 року в селі Моринці що на Черкащині в сім’ї кріпосного. В 1831 році його віддали на 4 роки до художника Василя Ширяєва в Петербург. В 1838 році впливові покровителі Шевченко, серед яких був художник Карл Брюллов, викупили молодого поета на волю. Пан погодився відпустити кріпосного за чималу на той час суму. У 1840 році вийшов перший збірник віршів Шевченко Т.Г. «Кобзар». Книгу розкупили за 2 тижня та вона набула чималої популярності.

Літературна спадщина Тараса Григоровича Шевченко, особливо збірка «Кобзар», є основою сучасної української літератури. Ця пам’ять збереглася на довгі роки і понині має відголосок в серцях українців.

Кримінальна-виконавча інспекція м. Дзержинська Донецької області також не залишила осторонь річницю великого письменника, присвятивши день пам’яті Т.Г. Шевченко. З неповнолітніми засудженими, які знаходяться на обліку КВІ м. Дзержинська, було проведено семінар на честь творчості великого поета. На семінарі були розкриті такі теми, як: життя і творчість поета, його особиста доля та доля його творів. Засуджені неповнолітні з повагою та цікавістю віднеслися до заходу. Вони охоче приймали участь в семінарі та задавали багато питань щодо долі Шевченко. Діти згадували видатні твори письменника, які включені у шкільну програму та деякі з них намагалися розповідати їх по пам’яті.

Тарас Григорович Шевченко, щиро любив свою батьківщину, оспівував теплі та патріотичні почуття до України у своїх «вічних» творах та ці почуття перенеслись і до нашого покоління.
Кримінально-виконавча інспекція міста Дзержинська щиро сподівається, що проведена творчо-просвітницька робота, позитивно впливатиме на свідомість та кругозір неповнолітніх засуджених у подальшому житті.

З повагою,
фахівець (з питань соціальної роботи з суб’єктами пробації)
Дзержинського МВ КВІ УДПтСУ в Донецькій області
Г.М. Маслова

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: Т. Г. Шевченко, 202-летие
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама