Володітимеш серцями, поки живі люди

08.04.2011
1663
0

У березні ми відзначили 150-річчя з дня смерті великого українського поета Т.Г. Шевченка. Ім’я Шевченка відоме в усьому світі. Великий поет живе у своїх творах. Читаючи їх, ми приймаємося бажанням пізнати його життєвий шлях, громадську діяльність, духовні потреби.

До уваги викладачів і студентів Дзержинського гірничого технікуму в фонді бібліотеки знаходиться велика кількість не тільки творів Т. Г. Шевченка, але й мемуарної літератури - автобіографії, спогади сучасників поета. Найбільш цікавим у цьому плані представляється видання «Спогади про Тараса Шевченка». В збірку увійшли мемуари сучасників поета, в яких зафіксовані вражаючі епізоди з його життя і творчості. Наведена  досі невідома інформація про батьків, сестер, братів поета, а також про життя, навчання та поневіряння Тараса.

У бібліотеці гірничого технікуму оформлений куточок пам’яті Т. Г. Шевченка «Поет душі нашої», де наданий різноманітний матеріал - інформаційне досьє, картотеки, портрети, репродукції його малюнків.

Одна з виховних годин, що проходять у технікумі кожного четверга, була присвячена пам’яті Т. Г. Шевченка. У групі ТМ-10 (куратор Погойда З. П.) працівники бібліотеки провели літературну годину: «Вічний як народ». У виконанні студенток Козік Анастасії та Щербини Юлії пролунали найцікавіші та найулюбленіші вірші Т. Г. Шевченка. Такій же темі була присвячена відкрита виховна година для студентів першого курсу «Прийди до серця, Україно, благослови добром мене…», що підготували зав. відділенням С. П. Карнаухова та викладач В. В. Дорошенко.

Про те, ким для нас сьогодні є Т.Г. Шевченко, можна сказати його ж словами:

"Володітимеш серцями,
Поки живі люди.
Поки сонце не померкне,
Тебе не забудем!”


Т. МАРТИНЮК. Бібліотекар ДГТ.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: Т. Г. Шевченко, кобзар, поэт
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама