Без кордонів: творчість об'єднує

22.05.2018
1187
0

Без кордонів: творчість об'єднує

ХХІ століття - час для розкриття креативних здібностей, творчого потенціалу та прояву ініціативи кожної дитини. Тож  педагоги ЗЗСО І-ІІІ  ступенів №3 "СШ" знаходяться в постійному пошуку нових підходів у вихованні і навчанні учнів. Вони намагаються відкрити молодому поколінню нові рубежі і горизонти. 

У минулому році під час ХI міжнародного фестивалю талантів у Польщі школярам і вчителям прийшла ідея скористатися своєю перевагою у володінні іноземною мовою і показати свої таланти в новому амплуа. Любов до англійської і до театрального мистецтва об'єднала однодумців в театральний колектив "Дебют" під керівництвом заступника директора школи з НВР Попової Олени Миколаївни та вчителя англійської мови Ілларіонової Вікторії Миколаївни. Після ретельної підготовки: репетицій і пошиву костюмів  колектив вирушив виступати.

ХV міжнародний фестиваль творчості "Калейдоскоп талантів. Весна-2018" відбувся в польському курортному містечку Поляниця-Здруй. Близько 400 учасників приїхали з різних країн для того, щоб поділитися своїми талантами та вміннями. Юні театрали нашої школи і єдині представники України виступали нарівні з професійними колективами з Литви, Латвії, Естонії, Польщі, Білорусії, Італії, Росії, Республіки Калмикія в змаганні за Гран-прі конкурсу та за нагороди в різних номінаціях. Протягом 3-х днів в театрі міста звучала музика, лунали прекрасні мелодії інструментів, не вщухали голоси захоплених своєю справою людей.

Конкурсна частина фестивалю була представлена в більш ніж 40 номінаціях. Роботу учасників оцінювало міжнародне журі. Запам'яталися всім виступи хореографічної школи "Дагіс" (Італія) і танцювального колективу "Аушряле" (Литва), ансамблю народної пісні "Вясёлка" (Білорусь) і танцювального колективу "Антарес" (Естонія). Колектив нашої школи "Дебют" (Рижкова Аліса (2-А), Олейников Єгор (2-А), Морозова Ксенія (3-А), Франтовський Антон (3-Б), Григоренко Єгор (5-А), Франтовський Дмитро (6-А), Оніксімова Марія (6-А), Лобза Анастасія (6-А), Бахян Данило (9-А) представив театральний виступ англійською мовою "The House that Jack Built" ("Дім, який побудував Джек") та "The King's Breakfast" ("Сніданок короля"). У номінації "Малі театральні форми" школярі були нагороджені дипломом лауреата 2-го ступеня. Марія Оніксімова стала переможницею зі східним танцем в категорії "Танцювальне соло міді".

Крім виступів на сцені, під час фестивалю можна було доторкнутися і до світу живопису завдяки роботам художників, які були представлені в холі Будинку культури. Відбулися також майстер-класи з хореографії та вокалу. Крім конкурсної програми,пройшли численні екскурсії.

Містечко Поляниця-Здруй у дні фестивалю наповнилося неймовірною творчою атмосферою, а також учасники мали змогу познайомитися з польським побутом і культурою, погуляти містом, попити лікувальної води. Учасникам було запропоновано відправитися в парк відпочинку на пошуки "Ведмедя" - символу міста, і тим самим отримати можливість виграти приз. Наша група побувала в незабутній Празі і доторкнулася до культури ще однієї країни. Фестиваль приніс багато прекрасних емоцій і дивних зустрічей усім учасникам. Керівники колективів взяли участь у традиційному прийомі у бургомістра міста. Учні нашої школи подарували організаторам на   пам'ять картину в українському стилі, зроблену руками вчителя праці Афоніної Любові Василівни.

Усі учасники та гості фестивалю творчості "Калейдоскоп талантів. Весна-2018" зійшлися на думці, що творчість об'єднує, стирає кордони, відкриває нові горизонти.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: подорож, ЗЗСО І-ІІІ  ступенів №3, фестиваль творчості
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама