Крок до майбутнього

27.05.2018
1186
0

Крок до майбутнього

Нещодавно учні 10-А кл. ЗЗСО І-ІІІ ст.№3 "СШ" разом із класним керівником Бондаренко Т.А. побували на цікавій та важливій для них екскурсії по студентському місту Харків. Дітям було запропоновано відвідати декілька вишів різної спрямованості, серед яких Харківський національний медичний університет, Харківська державна академія дизайну і мистецтв, Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна, Національний юридичний університет ім. Я. Мудрого.

Медичний університет зацікавив учнів музеєм історії закладу, великою кількістю закордонних студентів… Проте найбільше враження справив поверх патологічної анатомії, де впродовж усього коридору були представлені, немов експонати виставки, справжні препарати немовлят із різними вродженими патологіями. Хоча це й звучить трішки дивно, та  медицина - наука дійсно цікава, тому привабила декількох дівчат та хлопців, які твердо вирішили, що хочуть стати медиками. 

"Після відвідування університету сумніви відпали, тепер я остаточно знаю, де хочу навчатися і ким хочу бути!" - запевняє Розумієнко Світлана.

Усіх творчих особистостей, звісно, зачарувала Академія дизайну та мистецтв. 

"Тут ніби у казковому замку з мультфільмів, дійсно пожалкувала, що не пішла у дитинстві в художню школу", - ділиться  враженнями Олена Шинк. Естетично оформлені зали та коридори, настільки деталізовані скульптури, що можна сплутати їх із людьми, неперевершені малюнки розмірами зі стіну та натхненні очі студентів. Учні побачили декілька майстерень, де працюють за різними напрямами мистецтва, та оцінили нові колекції одягу молодих дизайнерів, які вчаться у цій академії.

Університет ім. В. Н. Каразіна здивував не тільки своїми масштабами у плані розміру, а й кількістю різноманітних спеціальностей, які можна тут опанувати. Від біологів - до програмістів! Учням було цікаво відвідати інформаційний центр "Вікно в Америку", адже ЗЗСО №3 є спеціалізованою школою із поглибленим вивченням англійської мови. 

"Не очікувала, що в університетах є стільки безкоштовних можливостей для учнів!" - розповідає Логвіненко Анастасія.  На імпровізованій конференції були представлені сучасні гаджети української компанії,  які виявилися не гіршими, а навіть кращими за свої закордонні аналоги.
Найбільш за всі перераховані виші  дітей вразив юридичний університет ім. Я. Мудрого. Ніхто не очікував, що екскурсія  до музею криміналістики та університетської бібліотеки виявиться надзвичайно цікавою. Неповторна краса сучасного дизайну, великі вікна, через які можна роздивлятися Харків, немов на долоні, численні зали з необхідною технікою та музей, де кожен експонат має свою історію і таємницю… Поспілкувавшись із студентами з другого курсу університету, учні дізналися про багато можливостей, які дає заклад для життя та розвитку студентів. "Я маю навчатися тут!" - із упевненістю вирішив Бондаренко Данило. "Навіть не очікувала, що криміналістика настільки захопить мене. Тепер хочу навчатися в цьому університеті", - додає Зубарєва Єлизавета.

Безперечно, тепер діти мають  більше уявлення про свою майбутню професію. Вони стали набагато впевненішими у своєму виборі та у своєму майбутньому.

Наше майбутнє - у наших руках! Головне - зробити правильний вибір.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: ЗЗСО І-ІІІ ст.№3 СШ, подорож, майбутня професія
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама