Добрий приклад - кращий за сто слів

02.02.2017
1458
0

Чий такий красивий дім?
Грають промені на нім.
Сяє назва тут "Струмок".
Це наш рідний дитсадок.

Є у нашому місті зовсім невеличкий дошкільний навчальний заклад "Струмок". У ньому всього 4 групи, та є серед них одна, на наш погляд, дуже незвичайна. Лише 10 дітей, але яких: найгарніші, найкрасивіші, найдобріші і ще - най-най. Це все про них, не дивлячись на те, що у кожного як мінімум 2 діагнози. Вони - діти з особливими освітніми потребами. А педагоги стають посередниками між дитиною і навколишнім світом (вчитель-дефектолог Хорошилова Г.О., вихователі: Ніконова М.М., Кушнір Г.В., музичний керівник Якименко О.В.).

Пріоритетними напрямами роботи є сприяння со-ціальному, емоційному та когнітивному розвитку кожної дитини для того, щоб вона почувалася неповторним, повноцінним учасником сус-пільного життя.  Саме того сучасного суспільства, яке зараз стрімко оновлюється, ламає застарілі стереотипи. В якому проблема громадянського виховання дітей набуває все більшого значення. Дедалі частіше звертаємося до витоків нашої духовності і з жалем переконуємося, що багато втрачено, забуто, загублено. І завдання педагогів на даному етапі полягає у тому, щоб навчити дитину шанувати рідне слово, не цуратися свого роду, краю, любити пісні, знати звичаї та обряди свого народу.

У народі кажуть: добрий приклад - кращий за сто слів. Втілюючи цей мудрий прийом, педагоги закладу у минулому навчальному році створили та втілили у життя проект "Моє рідне місто", в ході якого запрошували до дитсадка відомих людей, фахівців, чиї справи гідні наслідування та популяризації і можуть стати прикладом для малят. Серед гостей були: Почесний шахтар Теленков  В.О.,  лікар швидкої медичної допомоги  Мельник О.М., Алла Дашкеєва - поетеса, член літературної студії "Муза" газети "Дзержинський шахтар", І.В. Стєфаненко, В.В. Бучко - представники ДЮСШ. Діти бачили, що звичайні люди, які їх оточують, пишуть гарні вірші, лікують людей, керують складними машинами та механізмами, виборюють нагороди у спортивних змаганнях. Тож і вони, коли виростуть, мають стати особистостями.

Гарною нагодою для знайомства стало свято Старий Новий рік. Святкування потребує від дітей не аби яких театральних здібностей, але для них це не є проблемою, тому що всі діти доволі творчі натури. Та й дорослі допомогли влаштувати все як треба.

На нашому святі була й Коза, й Маланка, й веселі хлопці, й добра господиня. А найголовніше - це гості, які прийшли до садка святкувати разом з нами: представники комплексу АЗК-кафе "Rout". І це вже не перша наша зустріч. Діти співали спеціальні щедрувальні пісні, в яких славився Новий рік, звучали побажання щастя, добра в новому році, бажали здоров'я членам сім'ї та процвітання господарству, веселили всіх піснями, танцями, жартівливими сценками, у яких приймали активну участь і наші гості.

І, звісно, старання дітей були із вдячністю прийняті. Навіть мішка для подарунків не вистачило: фрукти, цукерки, розмальовки, пазли - від кількості дитячих емоцій на обличчях дорослих сяяли посмішки.

До таких друзів хочеться ходити у гості частіше, а тим паче ще й запрошують! Дякуємо від щирого серця, від наших дітей та їх батьків за увагу, доброту, чуйність та милосердя.

Г. Григорян.
Завідуюча ДНЗ (ясла-садок) № 3 "Струмок".
О. Якименко.
Музичний керівник.
Співробітники групи для дітей з особливими освітніми потребами.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: коляда, Рождественские праздники, утренник
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама