"Ой, радуйся, земле! Коляда іде, всім дари везе!"

02.02.2017
1115
0

Ой, ішла Колядка
Вулицями в місті,
У стрічках сріблястих,
В світлому намисті.

Немає в Україні іншого такого свята, яке б відзначалося з таким багатством і розмаїттям звичаїв та обрядів, як Коляда. Це  пора невгамовних веселощів, жартів, забав, радості і взаємних частувань. Святки поєднуються з Новим роком - улюбленим святом не тільки дітвори, а й дорослих, з прикрашеною ялинкою, переодяганням, казковими перетвореннями, дивами, загальними веселощами, гуляннями та колядками. І тому в дитячому садку №6 "Сонечко" стало доброю традицією проводити Різдвяні свята з метою ознайомлення дітей зі старовинними українськими звичаями, обрядами, які виховують   любов до рідного краю, викликають почуття дружби, радості спілкування.

У стилізованій під укра-їнську хату залі привітні господарі зустрічали колядників - ряджених з різдвяною зіркою: козу, поводиря, міхоношу. "Коляд, коляд, коляда, хай обходить вас біда. І нехай на ваш поріг прийде радість в Новий рік", - співали діти і  прославляли Коляду, бажаючи господарям щастя та добробуту. Від щедрих господарів колядники отримали цукерки.
На свято завітали гості. Голова громадського об'- єднання "Твоє нове місто" Володимир Єлець подарував кожній дитині, що була на святі, солодощі. Добрий емоційний настрій отримали і діти, і присутні гості. Свято вдалося і залишило добрий слід у душі маленьких вихованців "Сонечка". Діти та працівники дошкільного закладу висловлюють подяку громадській організації "Твоє нове місто" за участь у святі.

І. Траханова.
Вихователь.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: коляда, Рождественские праздники, утренник
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама