"Допомога тим, хто допомагає"

06.03.2017
1303
0

За підтримкою Донецького обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні (МКЧХ) 25 січня відбулася робоча зустріч керівництва Торецького міського центру СССДМ з представниками МКЧХ в Україні. Під час зустрічі обговорювався  ряд важливих питань стосовно діяльності мережі ЦСССДМ, особливо у прифронтовій зоні. В ході зустрічі була досягнута попередня домовленість щодо проведення на місцях навчань фахівцями Міжнародного комітету Червоного Хреста для спеціалістів ЦСССДМ, медичних працівників, психологів, спеціалістів ССД, соціальних педагогів шкіл, фахівців із соціальної допомоги вдома за програмою "Допомога тим, хто допомогає". Метою заходу є навчання справлятися зі стресовими ситуаціями, допомагати своїм "підопічним" виходити з кризових ситуацій.

Зазначена програма складається з 5 модулів по 3 години, які проходять раз на тиждень у приміщенні ЦСССДМ. Навчальна група складається з 10 учасників, котрі працюють у  навчальних закладах, організаціях міста та надають різногалузеві соціальні послуги, будь то медичні, педагогічні, соціальні, консультаційні та інші.

8 лютого було розпочато перше навчання, на якому  обговорювали тему "Стрес та його джерела". Вже на першій зустрічі всі учасники активно брали участь та висловлювали свою думку щодо джерел стресу та свого бачення цього явища. За проханням групи практичному психологу МКЧХ було запропоновано детальніше зупинитись на проблемах дитячого стресу, його діагностування та мінімізації, що у сучасних умовах дуже актуально.

15 лютого відбулась друга зустріч, на якій розглядались теми: "Реакція на стрес. Стратегії подолання стресових ситуацій". Цікавим було ще й те, що відвідала цю зустріч представник Міжнародного Комітету Червоного Хреста та координатор проекту - Фархана. Хоча Фархана не дуже добре розуміла, про що розмовляють учасники, ій було цікаво спостерігати за діями та за емоціями групи. Усі учасники програми були задоволені результатами та емоціями.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: ЦСССДМ, МККК, гуманиарная помощь
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама