Екологічними стежками рідної України

15.12.2016
1394
0

Екологічними стежками рідної України

У жовтні стартував освітньо-виховний захід "Екологічними стежками рідної України - очима молоді", який проводився під егідою департаменту освіти і науки й департаменту екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації. Мета заходу - пропаганда охорони навколишнього середовища, розвиток в учнівської та студентської молоді екологічної свідомості, патріотизму, любові до рідного краю, поваги до народних звичаїв, традицій і культурних цінностей, формування сучасного світогляду з питань збереження природи, залучення суспільства та громадськості до планування та реалізації заходів щодо збереження природних та краєзнавчих багатств країни.

В еколого-краєзнавчу експедицію до Національних природних парків України, які розташовані на території Львівської, Івано-Франківської та Волинської областей, з 21 по 28 жовтня вирушили вихованці Донецького обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді. Учні ЗОШ №20, вихованці гуртка "Екологічне краєзнавство" Петренко Олександр, Волонтьоров Олег, Бондар Діана, Тарасенко Дар'я, Мірошниченко Анастасія входили до складу групи, яка відбула на Волинь.

Гостинні волиняни щиро вітали учасників проекту. Разом з В.І. Матейчиком, заступником директора з наукової роботи Шацького національного природного парку, чудовим розповідачем, орнітологом, учасники еколого-краєзнавчої експедиції пройшли маршрутами екологічних стежок "Світязянка" (озеро Світязь, затока Лука) та "Лісова пісня" (Чорне озеро, озера Люцимир, Пісочне). Гуртківці діляться враженнями: "У природу Волині неможливо не закохатися! Чисте повітря, ліси, озера - все викликає захоплення!"

Діти також відвідали музей фауни Шацького лісового коледжу ім.Сулька В.В., в якому нараховується більше 400 видів тварин і птахів, які проживають на території України, а також 34 види тварин і птахів, що занесені до Червоної книги України і Червоної книги міжнародного союзу охорони природи.

Поспілкувалися з монахом у Петропавлівському чоловічому монастирі, який розповів історію виникнення монастиря на озері Світязь.

Для юних донеччан працівники Волинського обласного центру туризму, спорту та екскурсій провели цікаву екскурсію жвавими центральними вулицями та провулками Старого міста Луцька, надали можливість відвідати Луцький замок Любарта - найвидатнішу пам'ятку Волині.
Незабутні враження гуртківців Донецького ОЦТК послужили основою для виступів на обласній конференції за результатами освітньо-виховного заходу "Екологічними стежками рідної України - очима молоді". Про те, що учні дійсно зацікавилися почутим і побаченим на Волині, свідчать результати участі в конференції. Переможцями в локації "Фауна" став Волонтьоров О., в локації "Екотуризм" - Петренко О., посіла ІІ місце в локації "Етнографія" Мірошниченко А. Крім того, в конференції взяли участь Пушкар А. і Бондарєва Д., які представили на суд журі свою роботу "Сохраним ковыльную степь Щербиновки" і  посіли почесне ІІ місце.

З впевненістю можна сказати, що підростає чудове покоління, яке хвилюється за майбутнє Батьківщини: збереження і примноження історичних і природних цінностей.

Т. Самойленко.
Керівник гуртка ОЦТК "Екологічне краєзнавство", ЗДВР ЗОШ І-ІІІ ступенів № 20.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: охрана окружающей среды, образовательно-воспитательное мероп
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама