Фестиваль «З країни в Україну» у Торецьку

03.11.2017
1760
0

Більше місяця тому представники влади, громадських організацій та ініціативної молоді міста розпочали у Торецьку роботу по організації найбільшого мандрівного фестивалю «З країни в Україну».

Фестиваль «З країни в Україну» - це масштабна культурно-просвітницька подія, яка проходить під гаслом «Все починається з культури». Це майстер-класи народних ремесел, демо-зона новітніх здобутків України, відкрита бібліотека, дитячі і юнацькі активні ігри, кінопокази найкращих зразків вітчизняного кінематографу, лекції для дорослих та дітей. Головна ідея Фестивалю - об'єднати місцеві громади і підтримати їхню діяльність. Програму для кожного міста готують його жителі, виходячи з місцевих особливостей.

Завдяки зусиллям команди 29 жовтня стало можливе проведення такого грандіозного заходу у Торецьку. Роботу розпочали вже зранку: встановлюються палатки з обігрівом, монтується сцена та місця дислокацій для майстер-класів.

В будівлі Торецького музичного коледжу розташувалась виставка малюнків вихованців Центру дитячої та юнацької творчості і шкіл міста та проходив показ найкращих кінострічок від українських кінорежисерів.

Для любителів спорту в спортивній залі НВК «Школа-ліцей» пройшли ігри «Козацькі розваги.

Протягом дня мешканці міста мали нагоду обрати розвагу до душі: кращі майстри декоративно-прикладного мистецтва провели майстер-класи з вишивки, виготовлення ляльок-мотанок, воскових свічок. Народний музей історії міста розташувався в шахтарському куточку, розписні шахтарські каски, порода – експонати, до яких можна було доторкнутись, стати на крок ближчими до історії свого міста та праці дідів та батьків. Особливої популярності набула Відкрита бібліотека, тореччани могли ознайомитись з творчістю українських письменників та обрати улюблену книгу.

Гостинно пригощав чаєм та дарував пряники з емблемою банку керівник Ощадного банку Родіон Чернобровкін з командою. Люди мали нагоду дізнатися про акції та умови співпраці, а заодно і зігрітися. Торецький міський центр зайнятості провів профтестування щодо вибору майбутньої професії.

Вірші, пісні, танці та малюнки на асфальті – юні дарування Торецька мали можливість виступати поруч з головною сценою та отримувати подарунки. Створити новий образ допомагали майстри з аквагриму з Центру дитячої та юнацької творчості та Стації юних техніків.

Фуд-зона «Підзарядка» від місцевих підприємців (кафе «Солоха», кафе «Шалє») вражала різноманітністю смаколиків на будь-який смак, а справжній українській бануш не залишив жодного байдужого.

Весь день продовжувався ярмарок, де жителі міста могли обрати товари до смаку: солодощі, мед, ковбасні вироби, садженці дерев, керамічні вироби.

Фіналом Фестивалю став концерт української музики: гурти ZAPASKA, Nesprosta, Роялькіт, ОТ VINTA наповнювали мешканців Торецька єдністю та відчуттям українського духу, гордістю за свій рідний край.

Дякуємо Фестивалю та його організаторам за можливість весело і з користю провести час та долучитися до рідної української культури.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: З країни в Україну, фестиваль
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама