Керівництвом шахти ім. Св. Матрони порушуються права гірників

10.08.2016
1595
0

Керівництвом шахти ім. Св. Матрони порушуються права гірників

Про стан розрахунків ТДВ "Орендне підприємство "Шахта ім. Святої Матрони Московської" до бюджету Пенсійного фонду України.

В управлінні Пенсійного фонду України в м. Торецьку обліковується товариство з додатковою відповідальністю "Орендне підприємство "Шахта ім. Святої Матрони Московської". Борг підприємства перед управлінням на поточну дату складає 17608,5 тис. грн., у зв'язку з поточними нарахуваннями заборгованість щомісяця збільшується на 612 тис. грн.

Внаслідок порушення підприємством норм Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" порушуються принципи державного пенсійного страхування, що ускладнює виконання Пенсійним фондом України одного з головних завдань - забезпечення збирання та акумулювання коштів, призначених для пенсійного забезпечення, повного та своєчасного фінансування витрат на виплату пенсій та інших соціальних виплат. Несвоєчасне надходження платежів до Пенсійного фонду України спричиняє вагому шкоду інтересам держави, ускладнює своєчасну виплату пенсій громадянам.

Враховуючи вищевикладене, управління Пенсійного фонду України в м.Торецьку  зверталось до Фонду держмайна, Міністерства енергетики та вугільної промисловості України,  до Головного управління держпраці у Донецькій області, а також до правоохоронних органів про втручання у розв'язання питання погашення заборгованості шахтою ім. Св.Матрони Московської. У разі неможливості погашення повної заборгованості керівництву шахти було запропоновано скласти та затвердити графіки погашення заборгованості до бюджету управління Пенсійного фонду України. На жаль, до цього моменту відповіді управління не отримало.

Ми вимушені через газету "Дзержинський шахтар" звернутись до керівництва шахти ім. Св.Матрони Московської про порушення законних прав працівників шахти (у зв'язку з несплатою обов'язкових платежів,страховий стаж шахтарям з червня 2014 року не зараховується).

В наступний час велика увага приділяється тому, щоб роботодавці розуміли: сплачені ними внески - це страховий стаж і справедливі пенсії для їхніх працівників; це не лише фінансова, але й їх соціальна відповідальність!

Отже, вимагаємо керівництво шахти ім. Св.Матрони Московської звернути увагу на вищевказану інформацію та прийняти всі необхідні заходи з погашення заборгованості та забезпеченню соціальних гарантій працівникам підприємства.

О. Федченко.
Начальник управління Пенсійного фонду України в м.Торецьку.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: нарушение законодательства, шахта Св Матроны Московской, перечисления в пенсионный фонд
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама