Майбутні конструктори

20.12.2011
1416
0

Дозвілля - це сфера пізнання і розваги, спілкування і розвитку,відпочинку і тренінгу,активності та ініціативи, демонстрації власного потенціалу, творчості та самореалізації.

Початкове технічне моделювання - це перші кроки дитини до пізнання і розуміння світу техніки, спроби її власної творчої діяльності,процес опанування певної системи початкових техні­чних і технологічних знань,вмінь і навичок.

1 грудня 2011 року на базі стації юних техніків були проведені змагання учнів молодшого шкільного віку. Учасниками змагань були хлопці віком 9-10 років. Метою змагань було: розвиток конструкторських здібностей, винахідливості, просторового і логічного мислення, уяви, фантазії, здатності проявляти творчу ініціативу та вміння застосовувати отримані в гуртках знання на практиці.

Дітей,які взяли участь в міських змаганнях з початкового технічного моделювання, було 17. Це учні ЗОШ1-2 ст. №№5, 21, ЗОШ 1-3 ст. №№ 9, 10, 13, 16, 17, 20, школи-інтернату.

Діти показали сформовані певні трудові уміння та навики (обведення,вирізання) і якості особистості (охайність, увага,посидючість).



При виконанні завдань хлопці показали свої знання,навики роботи з креслярським інструментом, різноманітними матеріалами та пристроями.

З теоретичною частиною , яка складалася з тестів, учасники впоралися добре. Після того,як моделі літака були готові, учасники змагань та уболівальники були очевидцями запусків виготовлених моделей. Кожна модель показала, на «що вона спроможна»,а це було видно через дальність їх польоту.

За підсумками проведених змагань журі визначило переможців:

I місце посів учень ЗОШ1-3ст. №13 Іценко Микита,

II місце - учень ЗОШ 1-3ст. №10 Колодницький Данило,

III місце - учень ЗОШ 1-Зст. №17 Кротенов Андрій.

Заохочувальні призи одержали : учні ЗОШ 1-2ст. №21 Ковбаса Богдан,ЗОШ 1-2ст.№5 Новіков Віктор і Орехов Богдан.

Проведені змагання показали, що створення моделей може стати в подальшому одним з найцікавіших складових самостійної пошуково- дослідницької діяльності учнів. Отже .заняття з макетування і моделювання мають на меті не тільки виховання творчої особистості,а й підготовку в майбутньому науково-тех­нічної та інженерної еліти українського суспільства.

Л. Волик.

Методист СЮТ.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: СЮТ, конструкторы, кружки, Школьники
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама