Мова наша - серце наше

09.11.2010
1720
0

Центральна бібліотека для дорослих не обмежується в цій справі книжковими виставками. У бібліотеці розпочався цикл заходів, присвячених творчим особистостям нашого міста. 4 листопада в читальному залі бібліотеки відбувся творчий вечір «Цвіт душі».

Була оформлена книжкова виставка «Мова наша - серце наше» з розділами «Культура слова» та «Як ми говоримо». Студенти ДГТ та викладачі технікуму Ю.А. Литовченко і І.В. Служенко та зав. денним відділенням С.П. Карнаухова зустрілися того дня з міськими поетами Аллою Олександрівною Дашкєєвою та Євгенієм Івановічем Сєднєвим. Захід почався з вступного слова про походження української писемності та мови. З словами ведучого стосовно того, що милозвучність мови найкраще доводить поезія, погодився почесний гість Є.І. Сєднєв. Чарівні вірші А.О. Дашкєєвої захопили всіх. Поетеса натхненно декламувала свої твори, написані українською та російською мовами. Свої побажання присутнім вона висловила у вірші «Дай вам Бог». У книзі відгуків «От всей души» залишились рядки Алли Олександрівни для працівників бібліотеки російською мовою:

     Горите друзья, но не сгорайте,
     Горящих любимой профессией мало.
     Любите, пишите, творите, мечтайте.
     Вас уважаю!
                                                Алла  ДАШКЕЕВА.

Євгеній Іванович, як людина великої душі, подарував центральній міській бібліотеці свою пісенну збірку «Души серебряные струны» (російською мовою). А у книзі відгуків залишив проникливі рядки:

Пусть зарей румянится
Тишина рассветная,
И другим останется
Песня недопетая.

Лауреат літературних премій ім. Віктора Шутова та поета-пісняра Михайла Матусовського Є.І. Сєднєв висловив надію, що молодь «повернеться до поезії обличчям». Так воно й повинно статися, бо поезія починається з мови.

О. ЧИНЬОНОВ.
Бібліотекар.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: язык
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама