"Найближчим часом ми запропонуємо свій варіант пенсійної реформи"

21.11.2016
1353
0

Оксана Маркарова, перший заступник міністра фінансів України:

"Треба збалансувати пенсійну систему. Наше завдання - вчасно виплачувати пенсії. Цього року дефіцит Пенсійного фонду складає 140 млрд. грн., а наступного року він ще збільшиться. Це дорога в нікуди. Тому треба проводити пенсійну реформу. МВФ не дає рецептів, як це робити. Він звертає нашу увагу на проблему, а наше внутрішнє завдання таку реформу підготувати і подати на розгляд парламенту.

Є багато можливостей збалансувати нашу пенсійну систему. Підвищення пенсійного віку - лише один з варіантів. Проте зараз ми його не обговорюємо, а розглядаємо інші. Наприклад, у нас існують пільги зі сплати ЄСВ, а понад 3 мільйонів громадян взагалі не сплачують цього податку. Найближчим часом ми запропонуємо свій ва-ріант реформи і будемо виходити з ним на широку громадську дискусію.

Проблема з наповненням Пенсійного фонду почалася задовго до 2016 року. Цього року дефіцит збільшився тому, що було знижено ЄСВ. Але це було правильне рішення - бізнес зміг вільніше дихати, отримав поштовх до розвитку. Економічне зростання дасть нам можливість вийти на кращий результат".

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: Оксана Маркарова, зам министра финансов, ПФУ, Пенсионная реформа, МВФ
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама